DOLAR 32,4987
EURO 34,5779
ALTIN 2.477,99
BIST 9.551,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 23°C
Açık
Niğde
23°C
Açık
Sal 24°C
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 19°C

Yeşil: ‘‘Esnaf, artan maliyetlerin altında ezildi!’’

Yeşil: ‘‘Esnaf, artan maliyetlerin altında ezildi!’’
08.02.2022
585
A+
A-

 

 

Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Alim Yeşil esnaflar adına artan maliyetler ve zamlar konusunda açıklamada bulundu. Yeşil pandemi sürecinde esnafların yara aldığını, tam işlerin düzene girerken gelen zamlar ve maliyet artışları nedeniyle esnafın zor durumda olduğunu söyledi. Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Alim Yeşil açıklamalarına şu şekilde devam ett:‘‘Covid-19 salgını ile mücadelenin neredeyse ikinci yılını tamamlamak üzereyiz. 2 yıldır pandemi sürecinin etkisiyle işyeri kapanan veya kapanmasa bile kısıtlamaların etkisiyle büyük bir iş kaybına uğrayan esnaf, tam yeni yeni toparlanmaya başlıyordu ki; Bu kez de artan maliyetlerin altında ezildi.

‘‘BENZİN VE MOTORİNDEN ÖTV ALINMAMALIDIR’’

Elektrik, doğalgaz, akaryakıt, SGK ve Bağkur primlerinin artışı esnafın işlerini yeniden durma noktasına getirdi. Pandemi sürecinde eşel mobil sistemiyle kontrol altında tutulan akaryakıt fiyatları döviz kurlarındaki artışla tarihin en yüksek seviyesine ulaştı. Akaryakıt zamları iğneden ipliğe bütün sektörü etkilediği gibi, ekonominin önünde el freni görevi görmeye başladı. Servisçi, Taksici, yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafımıza ve çiftçiye destek için benzin ve motorinden ÖTV alınmamalıdır.

Özellikle Esnafın yüksek rakamlı faturalarını Pandemi, kriz, kur derken bu zamlar son darbe olmamalı, esnafımız ayakta durabilmeli. Ülkeyi ayakta tutanlar küçük esnaftır unutmayalım. “Bakkalın, kahvehanenin, kasabın buzdolabı, et çekme makinesi, terzinin ütüsü gibi cihazlarla her gün kullanımı muhakkak olan lamba, ışıklı levhalar artık bu fiyatlardan dolayı yanmamaya başladı.

En düşük ücretle elektrik sanayi de ve en yüksek elektrik tarifesi ise esnafımız tarafından kullanılmaktadır. Bu da gösteriyor ki esnafımız konutlardan ve sanayiciden daha fazla elektrik faturası ödemektedir Esnafımız en az 800 kilowat saat elektrik tüketimi yaptığı için kademeli tarifede kademenin 210 kws’ye çıkartılması maalesef esnafımıza fayda sağlamadı.

‘‘KİRALARDAN ÇOK ELEKTRİK FATURASI GELİYOR’’

Akaryakıta gelen zamlar başta olmak üzere birçok kalemde yaşanan artışlar esnafımızı zaten zorlarken kiradan çok gelen elektrik faturaları ödenemez hale geldi. Biriken borçlar nedeniyle de yapılandırması bozulan esnafımız zor zamanlardan geçiyor. Bu nedenle elektrikteki zamlar geri alınmalı. Esnafa özel bir tarife uygulanmalı. Sn. Cumhurbaşkanımızın tabandan gelen bu talebe kulak vermesi elzemdir. Türk Halkı yeri geldiğinde kuru ekmekle idare eder; vatanını müdafaa eder. Gerçekten ihtiyari bir durum olursa dayanır! Ancak birilerini kurtarma uğruna bedel ödemeyi de kabul etmez.’’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.