DOLAR 32,5415
EURO 34,8110
ALTIN 2.444,86
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Az Bulutlu
Niğde
22°C
Az Bulutlu
Pts 21°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 17°C

Pet-İ Bor Rehabilitasyon Merkezi Açıldı

Pet-İ Bor Rehabilitasyon Merkezi Açıldı
05.10.2023
111
A+
A-

Bor Belediyesi, dış destek almadan kendi ekonomik imkanları ve personelleri ile son teknolojik rehabilitasyon merkezini hizmete açtı. Bölgenin gözdesi haline Pınarbaşı Mesire Alanında vakit geçiren vatandaşlar 100 metre mesafede bulunan rehabilitasyon merkezinde, ihtiyaçları giderilen ve rehabilite edilen hayvanları da ziyaret edebilecek. Rehabilitasyon merkezi ilçe merkezine 4 km mesafede yer alıyor. Merkez, bakanlık veya ajans desteği olmadan Bor Belediyesi imkanları ve personelleri ile yapıldı.

Doğasıyla yoğun ilgi gören Pınarbaşı Mesire Alanı arkasında açılan Pet-i Bor Rehabilitasyon Merkezi ile hayvanlar rehabilite edilecek. Açılış kurdelesini çocukların kestiği rehabilitasyon merkezine vatandaşlarca da yoğun ilgi gösterildi.

Niğde merkezde yer alan rehabilitasyon merkezinin yayında ikinci merkez olma özelliği taşıyan Pet-i Bor Rehabilitasyon Merkezi açılış konuşmasını yapan Bor Belediye Başkanı Serkan Baran;

“Bugün 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü. 2 yıl önce böyle bir yeri ilçemize kazandırmak için girişimde bulunduk. Buranın inşaası yüzde 90 oranında Bor Belediyemiz personeli tarafından gerçekleşti.

Biz de buradaki ihtiyacı bir kez daha gözden geçirip Niğde’nin ikinci bir rehabilitasyon merkezine ihtiyacı olduğuna inanarak komplike haline getirmiş getirdiğimiz tesisi bugün sizlerin huzurunda anlamlı bir günde faaliyeti alıyoruz.

Şimdi buradaki misafir olarak katılan belediye başkanlarımız en çok şunu sordular. Dediler ki başkanım buranın maliyeti ne? Biz buraya herhangi bir bakanlıktan bir destek almadık. Herhangi bir ajanstan buraya bir destek almadık. Burayla ilgili 2021 yılının beşinci ayında projeye uygun şekilde ihtiyacı olan inşaat malzemeleri metal aksamlarıyla ilgili ihalesine çıkmıştık. Bunun toplam bize maliyeti de 600 bin TL civarındaydı. Ve bunun tamamını Bor belediye personelimiz, atölye şefliğimiz, Fen İşleri grubumuz buradaki bu görmüş olduğunuz tesisin yüzde doksanına kadar olan imalatını tamamen kendileri gerçekleştirdiler. Onun haricinde burada klinik olarak görev yapacak olan içerideki bütün bizim ameliyathane malzemelerimizle ilgili de ihale yöntemiyle, açık ihaleyle yapıldı. İçeride röntgen cihazımız, makinalarımız, sterilizasyonlarımız, yoğun bakım ünitemiz, bunların tamamında sistemiyle gene belediyemiz bünyesinde kazandı.

Arkadaşlar sizler de biliyorsunuz ki valiliğimizin önderliğinde bütün belediye başkanlarımızın, belediyelerimizin ve özel idaremizin ortaklığında Niğde’deki sahipsiz hayvanlar birliği kuruldu.

Burada Niğde ile beraber bütün belediyelerimize, özel idare üzerinden de köylerimize ve beldelerimize de hizmet edebilecek kapasitelere sahip.

Ben böyle bir hizmeti kazandırmaktan gerçekten gurur duyuyorum. Ben buranın sahiplerinin geleceğimizin teminatı olan çocuklar olduğuna inanıyorum. Biz yediden yetmişe bütün insanlara hayvan sevgisin de bir şekilde kazandırmamız gerektiğine inanıyorum.

Biz burada buranın yer tercihini yaparken kısa zaman önce Pınarbaşı Mesire Alanı’nda birtakım düzenlemeler ve eksiklerin giderilmesiyle ilgili çalışmalar yapmıştık. Bu yaptığımız çalışmalardaki amaç entegre bir şekilde bağlı olup oraya mesire alanına gelen vatandaşlarımızın yürüyüş yaparak aileleri ve çocuklarıyla beraber burada hoş bir vakit geçirip o hayvan sevgisini bir kez daha kazanmalarına yardımcı olmaktır. Inşallah memleketimiz için Hayırlı olmasını diliyorum. Burada emeği geçen başta Bolu Belediyesi’nin personellerine ayrı ayrı her birini sizlerin huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Merkezimiz ilimize ve ilçemize hayırlı olsun”

 

Düzenlenen açılış programında Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Niğde Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Nadir Yılmaz da konuşma yaptı.

Özdemir konuşmasında kısaca, Emek verenlere teşekkür ederek, sokak hayvanlarını kanuni biçimde doğal alanlarda yaşamlarını sürdümek gibi bir hedefimiz var. Çocuklarımızın ve sokak hayvanlarımızın güvenliğini bu şekilde sağlamış olacağız, dedi.

Niğde Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Nadir Yılmaz da konuşmasında; “Hayvan sevgisi insanlık sürdüğü müddetçe devam edecektir. Sokaklarda barınacak yeri olmayan hasta ve bakıma muhtaç hayvanlar var. Bu barınaklar da bu amaca hizmet ediyor. Bugün burada bu amaca yönelik çok güzel bir tesis için toplandık. Ben burada emeği geçen Bor Belediye Başkanı Serkan Baran ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum”

Pet-i Bor Rehabilitasyon Merkezi, 255 bin metrekare çevrili alan, 50 bin metrekare yaşam alanı, 20 bin metrekare kurulu alan üzerinde hizmet verecek. Yüzlerce hayvanın barınabileceği merkezde, muayene ve ameliyat odaları, eczane, röntgen odası, 14 adet kışlık ve yazlık tedavi ünitesi ve laboratuvar bulunuyor.

Pet-i Bor Rehabilitasyon Merkezinde çocuklar için oyun alanları da yer alıyor.

Programa Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz, Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.