DOLAR 32,5631
EURO 34,7032
ALTIN 2.496,42
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 23°C
Az Bulutlu
Niğde
23°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 24°C

Matematik seferberliği çalışmaları sürüyor

Matematik seferberliği çalışmaları sürüyor
05.01.2023
248
A+
A-

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde yürütülmek üzere başlatılan Matematik Seferberliği çalışmaları Niğde’de de devam ediyor.  İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, “Milli Eğitim Bakanlığımızca başlatılan ve TÜBİTAK ile üniversitelerimizin iş birliğinde yürütülen Matematik Seferberliği projesi kapsamında ilimizde de çalışmalar devam etmektedir. Yeni yaklaşımlarla matematiğin soyut bir ders olmaktan çıkarılması, matematiğin günlük yaşam becerilerine uyarlanarak kalıcı ve severek öğrenmenin sağlanması ve öğrencilere bilgi okuryazarlığı öğretilerek daha çok üretmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır. Matematiğin sadece yetenekli öğrencilerin üstesinden gelebileceği zorlu bir ders olmaktan çıkıp, tüm öğrencilerin keyifle, günlük yaşamla bağdaştırılabildikleri keyifli bir ders haline getirilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca 21. yüzyıl becerilerine Matematik derslerinde yer verilmesi ile soyut bilgiler öğrencilerin gerçek hayatta kullanabileceği bilgilere dönüştürülmesi de amaçlar arasında bulunmaktadır.

İlimizde 28 Haziran 2022 tarihinde sınıf öğretmenleri, ilköğretim matematik öğretmenleri ve lise matematik öğretmenlerimizin katılımlarıyla bir çalıştay gerçekleştirdik. İlimizde yapılabilecek çalışmalar konusunda katılımcı öğretmenlerimize önemli bilgiler verildi. Katılımcı öğretmenler il bazında yapılabilecek çalışmaları aralarında tartışarak yeni fikirler ürettiler” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.