DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde °C
Niğde
°C
°C
°C
°C
°C

Başkan Özdemir’in Miraç Kandili Mesajı

Başkan Özdemir’in Miraç Kandili Mesajı
16.02.2023
151
A+
A-

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Deprem felaketinde hayatını kaybeden bütün vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa ve kalanlara sabır dileyen Başkan Özdemir, “Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.S.), Mekke’deki Mescidi Haram’dan Kudüs’teki Mescidi Aksa’ya, oradan da göklerin ilahi derinliklerine yürüdüğü bu mübarek geceye kavuşmanın buruk sevinci içindeyiz.  Bu gecede Peygamber Efendimiz Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya oradan da Allah’ın huzuruna yükselmiştir. Peygamber Efendimiz bu gece pek çok rûhânî ahvâl ve ikrâma kavuşmuş olmakla birlikte hiçbir kulun ulaşamayacağı manevi alemlere varmıştır.

Kur’an-ı Kerim”de ” “Bir kısım ayetlerimizi kendisine göstermek için, kulunu bir gece Mescid-i Haram’dan, çevresini bereketlendirdiğimiz el-Mescidül-Aksa’ya (yeryüzüne en uzak olan mescide) götüren O Allah her türlü noksanlıktan yücedir. Gerçekten O, işitendir görendir.” (İsra, 17/1)

“O (nebî), Cebrail’i bir başka inişinde de görmüştü. Sidretü’l- Müntehâ’nın yanında. Ki Cennet’ül-Me’va da onun yanındadır. O zaman ki, o Sidre’yi bürüyen bürüyordu. Gözü kaymadı ve sınırı aşmadı. Andolsun o, Rabbinin en büyük âyetlerinden bir kısmını gördü.” (Necm, 53/13-18)” ayetleriyle işaret edilen ve hikmetlerle dolu bir yolculuk olan Miraç, aynı zamanda insanın kendi iç dünyasına doğru da yapması gereken bir yolculuktur. Bu gece biz Müslümanlar için çeşitli rahmet ve lütuflarla doludur. Müminler olarak bu fırsatları değerlendirerek, Hakkın bitip tükenmeyen ümit kapılarına yönelmeliyiz. Unutmayalım ki, içtenlikle yapılan her dua kendimizi bulma ve bilmenin ve rabbimizin huzuruna kabul edilmemizin en güzel yollarından biridir.

Yüce Allah’tan Miraç gecesinin tüm insanlığa rahmet, sevgi, huzur ve barış getirmesini diliyor bu büyük felaketin açtığı yaraların milletçe birlik ve beraberlik içinde en kısa süre içinde sarılmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum, tüm hemşerilerimizin kandilini tebrik ediyorum ve daha nice kandillere sağlık içinde erişmek dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.