DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 20°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
20°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 25°C
Sal 27°C

27 MAYIS’ÇILARIN CEZALANDIRILMAMASINDAN CESARET ALAN DARBE “12 MART 1971”

12.03.2023
259
A+
A-

Fertlerin olduğu gibi ülkelerinde alnındaki çıkmayan ancak zararlarının tamamen ortadan kaldırılmasıyla bertaraf edilebilmesi ancak mümkün olan kara lekeleri vardır.!
MİLLETİN MESAJINA RAĞMEN KORKAKLIKLA GEREĞİ YAPILMADIĞINDAN YAKIN ZAMAN KADAR HER ON YILDA MİLLETİMİZİN MADDİ VE MANEVİ KAZANIMLARINI YOK EDEN TÜM DARBELERİN MAYALAYICIS”27 MAYIS 1960”
Bu halen alnındaki kara lekelerden kurtulamayan ülkemizin, daha doğrusu ülkemizin gelişmişlik seviyesi ile içinde bulunduğu ittifaklara üye diğerlerinin gündeminden tamamen çıkan fakat gereken zamanında ve yerinde yapılamadığından bizim demokrasimizin halen alnında halen tam olarak çıkmayan lekelerin oluşmasına sebep olan lekelerin oluşmasına sebep olan ve ardından gelen tüm darbelerle bu darbelerin sebep olduğu travmaları halen tam olarak ortadan kaldırılamayan 27 Mayıs 1960 darbesidir.!!!
10 Yılda akla gelebilen her konuda Türkiye’yi kalkındıran, konan akla ziyan birçok akıl almaz yasakları kaldırılmasına vesile olmasından dolayı ödüllendirilmesi gerekenin aksinin yapılarak başarının cezalandırıldığı 27 Mayıs 1960 genç Türkiye Cumhuriyetinin 37. yılında yapılan demokrasimizin alnındaki kap kara bir lekeye sebep olan darbedir.
DEMİREL MİLLETİN 1965 DE KENDİSİNE SAĞLADIĞI VE ŞİMDİYE KADAR HİÇ BİR PARTİYE NASİP OLMAYAN %53 OYLA VERİLEN MESAJIN GEREĞİNİ YAPARAK DARBECİLERİ CEZALANDIRABİLSEYDİ DARBELER O SENE TARİH OLURDU!!!
Bu darbe kadar hatta bundan da kötüsü ise 1965 yılında yapılan ve şimdiye kadar hiçbir partiye nasip olmayan %52.9 yani %53’le millet tarafından anayasayı bile değiştirecek ve bunları cezalandıracak düzenlemeleri yapacak kadar destek verilen Süleyman Demirel tarafından medeni diğer ülkelerdeki gibi darbeyi yapanları yargılayarak hak ettikleri cezayı almalarının sağlanamaması nedeniyle kendisinden sonraki olumsuzluklar yol açmasıdır.
27 MAYIS’ÇILARIN CEZALANDIRILMAMASI MİLLETİN OYUNU %6 GERİ ÇEKİP %47 OYLA YENİDEN İKTİDAR YAPILAN DEMİREL PARTİSİNİN SEÇİMİ KAZANMASININ ÜSTÜNDEN 18 AY GEÇMEDEN DARBE YAPILMASINI KABÜLLENDİ!!!
Hiçbir darbe ne şekilde olursa olsun asla meşru değildir.
Kaldı ki bu darbeyi yapanlar Genel seçimin üstünden 18 ay gibi kısa bir zaman geçmesine ve bu 18 ay önce yapılan seçimlerde darbecilerin kendilerinin ve bakmakla yükümlü olduklarının ekmeğini, suyu tedavi giderlerini ve emeklilik kesintilerini ,elbiselerini, ayakkabılarını kullandıkları silahları ve mühimmatını, bindikleri araçlarını veren milletin %46.55’nin oy vererek 256 milletvekilliğiyle ödüllendirdikleri Adalet Partisi(AP)nin meşru hükümetine karşı yapıldı.
12 MART’TAN ÖNCEKİ 20 MAYIS 69 DARBESİ İKTİDAR VE MUHALEFETLE CUMHURBAŞKANIN İŞ BİRLİĞİYLE ÖNLENMİŞTİ!!!
1971 yılı 12 Mart Darbesinde iktidar ile muhalefet samimi olsaydı önlenebilecek ve bu önlemeyle ülkemizin o tarihten sonra yaşadığı gayri yasal kalkışmalarda bir daha olmayacaktı.
Bunun geçmişteki en iyi örneği ise iradenin ortaya konmasıyla önlenen 20 Mayıs 1969 darbe teşebbüsüyle,27 Nisan 2007 E. Bildirisinin darbe veya Post modern darbeye dönüşmesinin ve bunların tamamının üstünde olan 15 Temmuz 2016 alçak darbe teşebbüsünün millettin gövdesini siper etmesiyle önlemesidir.
Bu konuda 12 Mart ile ilgili İnternette araştırmalar yaparken Vikipedi de verilen bilgide; ”1965’te darbe lideri Cemal Gürsel’in ani ölümünün ardından Cumhurbaşkanlığı’na Genelkurmay Başkanı Cevdet Sunay seçildi.
Sunay’dan boşalan Genelkurmay Başkanlığı’na 16 Mart 1969’da Memduh Tağmaç getirildi.
Mayıs ayında Meclis’e 218 imzalı bir Anayasa değişikliği teklifi verildi ve siyasi hakların iadesi öngörüldü.
14 Mayıs 1969 tarihinde, uzun yıllardır kavgalı olan iki lider, İsmet İnönü ve Celâl Bayar buluştular ve barıştılar.
Zaten DP’lilere haklarının iadesini CHP de öngörüyor, hatta İsmet İnönü öncülük ediyordu.
Aynı günlerde Ankara’daki Genelkurmay Karargâhı’ndaysa çok farklı hazırlıklar yapılıyor,
Ordu (Atatürk’ün silah arkadaşı ve onu sevmenin milli ibadet olduğunu belirten Milli Şef döneminin paradan puldan çıkardığı Atatürk’ün resimlerini başta resmi kurumlar olmak üzere her yere astıran, paralarla pulların ve Cumhuriyet altınlarına konmasını sağlayan Celal Bayar’ın ve DP’lilerin haklarının iadesi nedeniyle darbe yapmayı düşünüyordu.
Meşru hükümetin Cumhurbaşkanı ve millet iradesiyle 10 yıl iktidarda tutulan DP’lilerin Cunta tarafından resmen ve alenen gasp edilen haklarının iadesini ön gören anayasa değişikliğinin geri çekilmesiyle önlenen darbenin üstünden 1.5 yıl geçmeden yapılan 12 Mart 1971 darbesi de maalesef 27 Mayısı yaptıran ABD tarafından gelişmelerin kendi çıkarının tersine olması nedeniyle yapılmıştır.
Yerimiz doldu ABD’ye bildirilmesiyle dahlinin ete kemiğe bürünmesini Mevla’mızın izni sizlerin hoş görüsüne sığınarak Salı günü yayınlayacağım.
Milletimizin mutlu istikbali için takibi dileğiyle. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Devamı Salı’ya.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.