DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 18°C
Açık
Niğde
18°C
Açık
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 28°C
Çar 26°C

AREFE VE BAYRAM

20.04.2023
254
A+
A-

“Sıddık” Unvanıyla tüm Müslümanların hafızasında yer eden bu unvanını ise 1.si Nebiler, Nebisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V)’e Allah(c.c) tarafından elçilik verildiğini açıklamasından sonra onu gören müşriklerin ”Duydun mu diyerek Rabbimizin son elçisi Muhammed(S.A.V.)’i efendimizi kast ederek Peygamber olduğunu söylüyor ”sözü üzerine ”O söylüyorsa doğrudur” diyerek. Tereddütsüz olarak onaylayan.

İkincisi ise Peygamberimizin Miraca gidişi ve gelişinden sonra bunu açıklamasıyla onun yalanını yakaladıklarını sanan cahil müşriklerin yine hemen kendisine giderek Muhammed(S.A.V) bir gecede Kudüs’e gidip oradan 7 kat semaya çıkıp Allah(c.c.) la görüştüğünü söylüyor ”deyince yine verdiği cevap ”O ne söylüyorsa doğrudur” samimi tasdikiyle.

İSLAMIN TÜM EMİR VE YASAKLARININ SEBİB KULUN DÜNYA VE AHİRETİNİN MUTLULUĞUNU TEŞVİK,MUTSUZLUĞUNU İSE ENGELLEMEK İÇİNDİR!!!

Medine’ye yapılan hicrette yol arkadaşlığı esnasında sığındıkları Hıra mağarasında Peygamberimizi sokacak yılanın deliğini parmağıyla kapatarak onun zarar görmemesi için kendisinin zehirlenmesini önemsemeyecek kadar ortaya koyduğu samimiyetiyle sadakatin timsali alan Hz. Ebubekir (R.a.) efendimizin” O ne söylüyorsa doğrudur” sözü gibi Yüce dinimiz İslam’ın ise her şeyi tüm emir ve yasaklarının tamamı istisnasız olarak doğrudur ve tamamı insanlığın iki cihanının yararınadır.!!!

Tüm emir ve yasakların sebep sonuç ilişkisine göre yapılması için yapılması emredilenlerle yasaklananların tamamı insanlığın dünya ve ahiretinin mutluluğunu teşvik ve aksini ise engellenmesi için olan Yüce dinimiz İslam Mutaassıp olmayı sever, fakat taassubu ise ret eder.!!!

İSLAM DİNİ ŞEYTAN İLE KABİL VE SİYONİST İŞİ OLAN GURURU KİŞİLERLE TOPLUMUN ARASINA İKİLİK KOYMASI NEDENİYLE RET EDER, ONURLU OLMAYI SAVUNUR VE MEŞRU OLAN EĞLENCEYİ İSE SERBEST BIRAKIR!!!

Gururu ret eder fakat onurlu olmayı savunur, dinimiz her şeyin yerinin ayrı, ayrı olduğunu, meşru çerçevede olmak kaydıyla, din ve genel ahlakın men ettiği şeylere bulaşmamak kayıt ve şartıyla her türlü eğlenceyi de serbest bırakır.

Bu gün ömrü olanların yarın ulaşabileceği Mübarek Ramazan Bayramından önceki Ramazan’ın son günü olan Mübarek Arife günüdür.

Bu gün bu yılın son Ramazan orucunu tutuyoruz ve akşama bu Ramazanın son iftarını açacağız.

Yüceler, Yücesi Mevla’mız tuttuğumuz Oruçlarımızı, kıldığımız Namazlarımızı ,yaptığımız hayır ve Hasenatımızı dergahı izzetinde kabul etsin.

Bizi nice nice hayırlı Ramazanlara ve Arifelerle, Bayramlara kavuştursun.

Yarın ise ömrü olanların kavuşacağı 1 aylık Orucun ve oruç içinde kılınan Namazların, yapılan hayırla hasenatı karşılığı olarak Yaratanımızın biz kullarına mükâfat olarak verdiği bayramdır.

Dinimizin ve genel ahlak kurallarının dışına çıkmamak ,kamu düzenine zarar vermemek kaydıyla bu güzel bayramda eş dost ve akrabalarımızla eğlenebiliriz.

Ayrıca hastaların ziyaret edilerek onlarla bayramlaşılması, büyüklerimizin, akraba, eş dost ve arkadaşlarınıza giderek ,gidemediklerimizi telefonla, mesajla ve ulaşabileceğiniz diğer yollarla bayramlarını tebrik edin.

Onlardan helallik alın imkanlarınız nispetinde eş dost, çoluk ve çocuğunuzu alacağınız hediyelerle sevindirin.

RAMAZANIN BİTİMİYLE İSLAMIN EMİRLERİYLE İBADETLERİNİNDE BİTMEDİĞİ BİLİNCİMİZİ KORUYALIM!

Bayram boyunca ve bayramdan sonrada Ramazanda elde ettiğiniz Namaz ile hayır ve hasenatınıza Ramazan’ın bitimiyle gelecek Ramazana kadar dinimizin ve ibadetleriyle diğer emir ve yasaklarını da bitmediğini bilmemiz.!!!

Bu bilinçle 11 ayını oruçlu geçirmemizi sağlayan Ramazan’ın ardına da bir aylık süre içinde yılın geriye kalan 1 ayının da oruçlu geçirilmesi sevabına kavuşacağımız Şevval orucunu da mutlaka tutarak senenin tamamını oruçlu geçirme sevabına kavuşmamız.

Yine dinimizin özellikle Ramazanda daha fazla önem verdiğimiz ibadetlerinin mutlaka devam edilmeli.

Ülkemizle birlikte tüm İslam aleminin ve İnsanlık aleminin içinde bulunduğumuz Ramazan Bayramı Arifesi ve nasip olursa yarın kavuşacağımız Ramazan Bayramı’ndan hakkıyla yararlanması ve bu güzel bayramın tüm dünyada iyiliklere vesile olması dileğiyle tüm din kardeşlerimizin bu günkü Arife günümüz ve yarın kavuşulacak olan iki bayramımız olan Cuma ile aynı güne denk gelen Ramazan bayramımızda kutlu olsun.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.