BÖLGE VE ÜLKEMİZİN İSTİKBALİ IĞDIR…
Serhat kentimiz Iğdır 3.664 km kare yüzölçümü 205000 nüfusa sahip.
Bu nüfusuyla resmi olarak 81 il arasında 73. yüz ölçümüyle ise 74. sırada yer almasına rağmen sahip olduğu mikro klima iklimi, Tuzluca ilçesindeki 140 meslektaşımızla birlikte ziyaret ettiğimiz terapi merkezi olarak ta kullanılan Tuz mağarası, çok önemli tabii bir izolasyon maddesi olan Ponza, kireç taşı ve araştırıldığında daha yüksek rezerve ulaşılması ihtimal dahilinde olan krom madeni ile üç ülkeye olan sınırın artısıyla kendisi ile birlikte bölge ve ülkemi zinde mutlu istikbalini oluşturacak bir ilimiz.!
IĞIDIR İÇİN”ATOM KARINCA “ CÜMLESİ EKSİK BİLE KALIR!
Güneş’in Türkiye’ye ilk doğduğu ülkemizin en doğusundaki bu kentimiz için mevcut cüssesinin onlarca katı güce sahip olan ”Atom Karınca” tabiri kullanıldığında bu cümleyi söyleyen kesinlikle yanlışı olmaz, hatta bu cümle Iğdır’ın sahip olduklarının hakkıyla değerlendirilmesiyle oluşacak geleceğini anlatmakta eksik bile kalır.!
GEREKENLER ZAMANINDA YAPILIRSA TARIM VE HAYVANCILIKLA İLİN VE BÖLGENİN İHTİYACININ FAZLASIYLA ARTANIN İSE İHRACATIYLA TÜRKİYE EKONOMİSİNE ÇOK ÖNEMLİ GİRDİLER SAĞLANIR!
Bunun için yeter ki yeri ve zamanında gerekli planlamalar yapılarak bunların sahada uygulamasına geçilsin.
Doğu Anadolu da bulunmasına rağmen sahip olduğu bir nimet olan Çukurova ikliminin maksimum şekilde değerlendirilerek öncelikle ilin, ardından ise bölgenin ve yapılacak ihracatla ülkemizin ekonomisine çok önemli katkıda bulunulmasını sağlamak ayakları yere basacak imkanlar olmasıyla gerçekleşmesi mümkün.
IĞDIR TARAMININ İSTİKBALE MAHALLİ KÜÇÜK GÖLETLER İLE SARNIÇLARLA KAPILI SULAMADA
Bunun için ilin sınırları içinde bulunan tam ismiyle “Şerefeddin Ejder Ejder kervansarayına bu ilimizde düzenlenen TİGAD(Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği)’ın 13. Çalış tayına Türkiye’nin dört bir yanından katılan 140 gazetecin yol boyunca gördüğü bir çok yerdeki tabiatın yeşillenmesini sağlayan sular en iyi şekilde yerinde değerlendirilirse.
Yine bölgenin özellikle çokça kar yağışı almasıyla buralarda yapılacak incelemelerin ardından yaz ve diğer yağışsız mevsimlerde kullanılmak üzere kapalı göletlerin yanında sarnıçlar yapılmalı.
Buralarda biriktirilecek sular kapalı borularla ulaştırılacak tarlalarda vahşi sulama yerine damlama ile hem daha fazla tarımsal alanın sulanması ve buna bağlı olarak verimi artan ürün elde edilmesinin yanında artanı ile bölgeye uygun ağaçların sulanmasında kullanılmasıyla ilin tarımsal ürünlerinin misli misline katlanmasının yanında ağaçsız tepelerinde yeşertilmesiyle daha çok yağışın gerçekleşmesine zemin hazırlanmış olur.
Serhat Iğdır’ımız ve şahsında bölge ile ülkemizin istikbali için yapılan tespitler ve bunlar ilgili yapılması gerekenleri tamamlayamadığımdan Hakkı izniyle yüce rızası için Çarşamba günü konumuza kaldığı yerden devam edeceğim.
Serhat Iğdır’ımızda 4 gün boyunca tespit ettiklerimizden bu gün yazılanların ve nasip olursa Çarşamba günü yazacaklarımın gereğinin ilgili ve yetkililer tarafından yeri ve zamanında yapılması için takibi dileğiyle.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
Devamı Çarşamba’ya.
