DOLAR 32,4161
EURO 34,8475
ALTIN 2.429,20
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 21°C
Per 16°C
Cum 18°C

KARANLIKDERE (ASBUZU) DEVRİMİ

KARANLIKDERE (ASBUZU) DEVRİMİ
05.07.2023
185
A+
A-

Asbuzu’lu bir arkadaşımın düğününe gittim, düğüne gidecekler tatlı bir telaş ile tam, yarım, çeyrek hazırlığında idi, bende yanıma bir şeyler aldım, akşama doğru hediyemi takdim edip musade isteyecekken, <Biz takı, benek, hiçbirşey kabul etmiyoruz> cevabıyla karşılaştım.

Topluca karar alıp düğünlerde takı adetini kaldırmak, başlık parasını kaldırmaktan daha büyük devrimdir. Bu kararı alanları tebrik ediyor, bu uygulamanın yaygınlaşmasını diliyorum.

Not: Yine çok zengin?! birinin düğününe gitmiştim, kapıda girişte 3 kişi bir kağıt kasanın başında bekliyor, Gelenlerin getirdiklerini kayıt yapıyor, altınların sahte olup olmadığını test ediyordu. Videolar çekiliyor, kim ne taktı belgeleniyor, maddi gücü olmayıp düğüne gelenler yerin dibine geçiyordu. Bu yardımlaşmaktan öte yatırım ve borç takibi idi.

Peki hiçmi yardımlaşma olmasın, fetonun insanları gaza getirmek için, <falandan 3 tam, falandan 5 çeyrek, falandan burma bilenzik> çığırtkanlığı hiç muslümanca değil, biz yerinde ihtiyacını tespit edip, gücümüzün yettiğince bir şeyler yaparsak ve bunuda sessizce yaparsak çok güzel olacak.

Cafer Haluk ELGİN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.