DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 21°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
21°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 19°C
Çar 21°C
Per 18°C

Niğde Kale ve Çevresi Yenileme ve Koruma Projesi Tam Gaz Devam Ediyor

Niğde Kale ve Çevresi Yenileme ve Koruma Projesi Tam Gaz Devam Ediyor
17.07.2023
131
A+
A-

Niğde Kale ve Çevresi Yenileme ve Koruma Projesi, şehrin tarihi mirasını koruma ve turizm potansiyelini artırma amacıyla şehrin çehresini değiştirmeye devam ediyor. Kale ve Çevresi Yenileme ve Koruma Projesi kapsamındaki çalışmalar başarılı bir şekilde devam ediyor.

 ESKİ TEDAŞ BİNASI YIKILDI

Niğde Kale ve Çevresi Yenileme ve Koruma Projesi kapsamında koruma kapsamı dışında tutulan binaların yıkımına devam ediyor. Bu minvalde Niğde Kale ve Çevresi Yenileme ve Koruma Projesi kapsamında, koruma kapsamı dışında tutulan eski Tedaş binası belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yapılan çalışmalarla birlikte tarihin yeniden canlandırılacağını ve şehrin turizm potansiyelinin açığa çıkarılacağını belirtti.

 ŞEHRİN TARİHİ DOKUSU KORUNACAK

Niğde, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü bir şehir olmasına rağmen, kale ve çevresindeki binaların bakımsızlığı ve koruma altına alınmaması nedeniyle bu potansiyelden yeterince faydalanamıyordu. Ancak, Niğde Belediyesi tarafından başlatılan proje ile bu durum değişmeye başladı.

Proje kapsamında, tarihi ve kültürel değeri olmayan binalar yıkılarak yerlerine geleneksele uygun yenileri yapılacak. Bunun yanı sıra, koruma altına alınacak binalar da restore edilerek turizme kazandırılacak. Yıkımların ardından, Niğde Kale ve çevresinde bulunan tarihi eserler daha iyi bir şekilde ortaya çıkacak. Restorasyon çalışmalarıyla birlikte; kale duvarları, tarihi evler ve diğer önemli yapılar eski ihtişamlarına kavuşacak. Bunun yanı sıra, çevredeki sokaklar ve meydanlar da düzenlenerek, ziyaretçilerin rahatlıkla gezebileceği bir alan oluşturulacak.

 TURİZM POTANSİYELİ ARTACAK

Başkan Özdemir, yapılan çalışmaların şehrin tarihi dokusunu koruyarak, turistlerin ilgisini çekeceğini ve şehrin turizm potansiyelini artıracağını vurguladı. Başkan Özdemir; “Belediyemiz Kale ve Çevresi Yenileme ve Koruma Projesi ile günümüze kadar birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Niğde’nin önemli tarih ve kültür alanlarından birisi olan Niğde Kalesi ve çevresini tarihi dokuyu bozmadan yenileyip halkın kullanımına sunacaktır. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Kararname ile “Kale ve Çevresi Koruma ve Yenileme Alanı” olarak ilan edilen ve yaklaşık 125.000 m2’lik alanı kapsayan kentsel yenileme alanı ilimiz açısından bir cazibe merkezi olacaktır. Proje kapsamında kentin tarihi ve kültürel dokusu korunarak gerçekleştirilecek çalışmalar ile şehrimizin geçmişten gelen değerleri geleceğe taşınacaktır.” Dedi.

Niğde Belediyesi, projenin turizm sektörüne ciddi katkı sağlayacağını düşünüyor. Tarihi ve kültürel değerlerin korunması ve yeniden canlandırılmasıyla birlikte, Niğde’nin turizm potansiyelinin artması amaçlanıyor. Böylece, şehirdeki oteller, restoranlar ve diğer turizm işletmeleri de hareketlenerek ekonomik büyümeye katkı sağlayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.