DOLAR 32,3743
EURO 34,7834
ALTIN 2.432,21
BIST 9.967,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 21°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
21°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 21°C
Per 17°C
Cum 16°C

YENİLENEN ENERJİ, ULAŞIM, KÜLTÜR, HASTA YAKINLARINI HİMAYE VE ÖTESİNE BELEDİYE DAMGASI!

11.09.2023
105
A+
A-

 

Bu yazıyı günler önce yazmayı planlamama rağmen başta Aksaray ile birlikte ülkemizdeki tüm vicdan sahiplerini yasa boğan uzun aramalar sonunda Cuma günü na’şı bulunan Asel Bebekle 1 bayanında ölümüne ve milyonlarca liralık maddi zarara sebep sel baskını ve buna bağlı gelişmelerle üst siyasi ziyaretler nedeniyle ancak yazabiliyorum.

Yazıya konu olan Belediyenin birçok hizmetin anlaşılabilmesi için her birini ayrı ayrı ara başlıklar altında yazacağım.

VALİ AYDOĞDU ,VEKİLLERLE BAŞKAN DİNÇER’İN ULAŞTIRMA BAKANINI ZİYARETLERİNİN MEYVELERİ YAKINDIR!!!

AK Parti Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, Vali Hamza Aydoğdu’nun ilimizden ayrılmadan önce, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk’le ziyaret ettikleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’undan Aksaray’ın ulaşım konusunda daha fazla yatırım alınması, çevre illere ve ilçelere bağlantı sağlayan mevcut yolların iyileştirilmesi konusundaki sundukları projelerle birlikte başkan Dinçer’in Bakana Makastaki şehre giriş ve çıkış başta olmak üzere verilen desteğe teşekkürle verdiği brifinginde olumlu karşılanması yakında bu ziyaretin meyvelerini verecek olmasından dolayı kamuoyunun taktiriyle karşılandı.

BAŞKAN DİNÇER’İN SOSYAL MEDYADAKİ BİLİM FESTİVALİ PAYLAŞIMI GENÇLERDE HEYACAN OLUŞTURDU!!!

Büyük bir heyecanla beklenen “Bilim Festivali” ile ilgili müjdesini sosyal medyayla duyuran Başkan Dinçer bu paylaşımında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve teknoloji alanında gençlerin ilham kaynağı Selçuk Bayraktar ile bir araya gelerek, Bilim Festivali’nin destek taleplerini ilettiklerini de belirtti.

Dinçer paylaşımında “Sevgili Gençler; Bilim Festivalimizi kendileriyle paylaştığım Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır ve gençlerimizin abisi Selçuk Bayraktar ile birlikteyiz. Hem ‘Bilim Festivalimize’ davet ettik hem de destek taleplerimizi ilettik. Güzel şeyler olacak, beklemede kalın.” ifadeleriyle festivalin geleceğine dair umutları dile getirdi.

İKİ YILDA PROJE BEDELİNİ AMORTİ EDEN SALIPAZARI GES’İN YANINDA BELEDİYE ATIKLARDANDA ENERJİ ÜRETİYOR

Aksaray’a yatırım yapacak olanlara diğer konuların yanında çevreci projeler konusunda da rol model olan Belediyenin bu konudaki projelerinin önemli bir kısmını ise yenilenebilir enerji oluşturuyor.

Başkan Dinçer konuyla ilgili verdiği bilgide doğal kaynakları enerjiye dönüştürmek gayesiyle Salı Pazarı çatısına 3.5 Milyon lira bedelle monte edilen GES’le elde edilen 1 megavatlık enerjiyle tesisin 2 yılda kendisin amorti ettiğini,!

Salı Pazarı çatısındaki GES santralinin yanında belediyenin topladığı atıklarında enerjiye dönüşmesine imkan sağlayan Geri Kazanımı Mümkün Atıkların Ayrıştırılması, Kom post-Organik Gübre Üretim ünitesi, II. sınıf diye tabir edilen depolama sahası (Lot-1, Lot-2, Lot-3) ve Depo Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi bölümleri yer alan Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisinde hem atıkların çevreye zarar vermeleri bertaraf ediliyor hem de bunların işlenmesinden elde edilen enerjiyle 12000 konutun elektrik ihtiyacı karşılanıyor.

ÖZLEM ZENGİN’İN KATILIMIYLA TEMELİ ATILAN HASTA YAKINI KONUK EVİ ÖNEMLİ BİR İHTİYACI KARŞILAYACAK!

Oğlumu Meram Tıp Fakültesine götürdüğümde bir gece kalabildiğimiz hasta yakınları konuk evi gibi bir hizmetin Aksaray’ın coğrafi konumu ve eski hastane külliyesinde çevre illere hasta sevkinin tamamen ortadan kaldırılmasını sağlayan başarıl teşhis ve tedavilerle ilimizde hastaların kalp anjiyosu, yoğun bakım hizmetlerinin en üst seviyede verilmesinin yanında tüm teşhis ve tedavilerinde başarıyla gerçekleştiği dönemde bu başarılarında katkısıyla komşu iller Niğde ,Nevşehir ,Kırşehir ve Konya’dan da hastaların gelmesiyle teşhis ve tedavide bölge hastanesi döneminde bu hizmete büyük ihtiyaç olmuştu.

Şu andaki olumsuzluğun alınacak siyasi ve idari tedbirlerle aşılarak bir mide kanamalı hastayı bile sevkten kurtarılarak eski seviyesine gelmesiyle Başkan Dinçer ve ekibinin çalışmasıyla inşaatı belirli seviye getirilen, Şehir buluşmaları programı için Aksaray gelen Ak Parti Grup başkan vekili Özlem Zengin’in Vali Kumbuzoğlu ve Vekillerle birlikte katılımıyla temeli atılan Hasta yakınları konuk evi ve Camiyi de içine alan külliye ile hizmet için Aksaray için çok önemli bir açığı kapatacak hizmettir.

BELEDİYE SEL FELEKATİNDE KURTARMA,ARAMA SU TAHLİYESİ TEMİZLİK VE İLAÇLAMADA BAŞARILI OLDU!!!

Gücünkaya ve Sevinçli(Gelegüle) merkezli sağanak yağış sonrası kireçlik mevkiinde oluşan ve Asel bebek ile birlikte bir bayanında kapıldığı sel neticesinde vefatıyla ve milyonlarca liralık maddi zarara sebep olan olumsuzluktan hemen sonra Aksaray Belediyesi ekipleri başkan Dinçer’in başkan yardımcılarıyla belediyenin tüm birim amirleriyle birlikte sahadaydı.

Belediye tarafından bir taraftan Valilik koordinesindeki arama ve kurtarma çalışmalarında tam kapasite ile destek olunurken aynı zamandada selin bastığı zeminlerdeki suyun tahliyesi, gelen suyun daha çok zarara sebep olmaması için Irmak yatağına verilmesi ve sel sonrası yapılan temizliğin yanında muhtemel bulaşıcı hastalıklara karşı ilaçlama yapılmasıyla yaralar sarılmaya çalışıldı.

ZOR GÜN DOSTLUĞUYLA AFET ZEDENİN TELEF OLAN TAVUKLARIN VERİLMESİNE DEĞER BİÇİLEMEZ!!!

Aksaray’da Asel Bebekle anılan sel felaketinde Valili ile birlikte ve müstakil olarak Aksaray Belediyesi tarafından gerçekleştirilen öyle bir hizmet daha gerçekleşti ki bununla sağlanan sevince değer biçilemez.!

Yaşanan sel afetinde geçim kaynağı olan tavuklarını kaybeden Neslihan isimli bayanın mağduriyeti Başkan Dinçer’in talimatıyla telef olanların yerine yenileri görevliler tarafından teslim edilerek oluşan mağduriyet giderildi.

Başkan Dr. Evren Dinçer ile kurmayları ve emeği geçen tüm çalışanlarına şahsım ve hemşerilerim adına teşekkür ederim. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.