DOLAR 32,3742
EURO 34,7820
ALTIN 2.431,98
BIST 9.953,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 21°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
21°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 21°C
Per 17°C
Cum 16°C

100. yılda Niğde’de yüz bin fidan toprakla buluşuyor

100. yılda Niğde’de yüz bin fidan toprakla buluşuyor
08.11.2023
125
A+
A-

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Niğde’de yüz bin fidan toprakla buluşuyor.

Niğde Valisi Cahit Çelik, 11 Kasım cumartesi günü, Niğde – Adana karayolu üzeri 5. Km Hıdırlık mevkiinde saat: 11:00’da gerçekleştirilecek hatıra ormanı fidan dikim törenine bütün Niğdelileri davet etti.

Vali Cahit Çelik ayrıca 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla da bir mesajı yayınladı.

Çelik mesajında, “ Ülkemizin bitki varlığı dengesine dikkat çekerek farkındalık oluşturmak, orman ve ağaç sevgisini gelecek nesillerimize anlatmak ve aktarmak amacıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ’ın talimatları ve himayelerinde 11 Kasım tarihi ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ olarak ilan edilmiştir.

Sanayileşmenin ve teknolojinin hızla geliştiği, doğanın bilinçsizce kullanıldığı günümüzde; ormanın, havanın, suyun, toprağın ve bunların oluşturduğu doğal floranın korunmasının önemi her geçen gün daha da artmaktadır.

Bu bağlamda; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından “Geleceğe Nefes” sloganıyla yola çıkılarak başlatılan seferberlikle ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek ve çevre değerlerini korumak hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur.

Bu yıl “Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes” diyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci asrı olan Türkiye Yüzyılında 100. yıl anısına dikeceğimiz fidanlarla 100. Yıl Ormanı oluşturacağız.  Bu yıl toprakla buluşturacağımız her bir fidan, bizlerin Cumhuriyete ve değerlerine olan bağlılığımızın birer göstergesi niteliğindedir. Her bir fidan ‘Yeşil Vatan’a olan inancımızı temsil etmektedir. Hiç kuşkusuz ki; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ormansız vatan, yurt değildir.” sözünden ilham alarak gelecek kuşaklara sağlıklı, temiz bir çevre ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için hep birlikte 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımızın ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ne gönüllü olarak her türlü desteği vereceğine inancımız tamdır.

Bu anlamlı günde ilimizde yapılan ağaçlandırma çalışmalarına katkıda bulunan ve emeği geçen tüm Niğdeli hemşehrilerim başta olmak üzere, kamu kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.”

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.