DOLAR 32,4018
EURO 34,7587
ALTIN 2.435,21
BIST 9.996,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 21°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
21°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 21°C
Per 16°C
Cum 18°C

Niğde Kale 100. Yıl Halk Kütüphanesi açılışa gün sayıyor

Niğde Kale 100. Yıl Halk Kütüphanesi açılışa gün sayıyor
08.11.2023
206
A+
A-

Niğde Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 162 yıllık Rum Kilisesi, yeniden dönüştürülerek “Niğde Kale 100. Yıl Halk kütüphanesi “oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Niğde Belediyesi, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkarak, bu değerleri vatandaşların hizmetine sunmak adına önemli adımlar atıyor. Bu kapsamda, 162 yıllık bir Rum kilisesi olan tarihi yapı, kütüphane olarak restore edildi. Yapılan çalışmalar sonucunda, “Niğde Kale 100. Yıl Halk Kütüphanesi” adıyla vatandaşların hizmetine sunulacak olan kütüphanenin, yakında açılışı yapacak.

 

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA ARMAĞAN

Niğde Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı, 162 yıllık bir Rum kilisesini restore ederek “Niğde Kale 100. Yıl Halk Kütüphanesi” adıyla halkın hizmetine sunmaya hazırlanıyor. Kütüphanede ki çalışmaları ve çevre düzenlemesini yerinde inceleyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Kale 100. Yıl Halk Kütüphanesi’nin yakında açılacağını ve bu böylesine güzel hizmeti gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını belirtti.

Başkan Emrah Özdemir, ziyaret ettiği kütüphane hakkında duygularını paylaşarak; “Burayı halkımızın hizmetine kazandırmak için yoğun bir çaba sarf ettik. Cumhuriyetimizin 100. yılında böyle bir hizmeti gerçekleştirmekten mutluyuz. Bu vesileyle, kültürel mirasımızın korunmasına yönelik çalışmalarımıza olan destek ve katkıları için Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ve Kültür ve Turizm Bakanlığımıza bir kez daha teşekkür ederiz. “ Dedi. Özdemir, kütüphanenin tarihi bir yapı olduğunu ve bu yapının restore edilerek vatandaşların kullanımına sunulmasının önemli bir adım olduğunu vurguladı.

 

KÜLTÜREL HAYATA KATKI SUNACAK

Niğde Kale 100. Yıl Halk Kütüphanesi, şehirdeki kültürel ve edebi faaliyetlere önemli bir katkı sunacak. Vatandaşlar, kütüphaneyi kullanarak kitap okuma alışkanlığı kazanabilecek, araştırmalar yapabilecek ve kültürel etkinliklere katılabilecekler. Niğde Kale 100. Yıl Halk Kütüphanesi, şehirdeki kültürel ve edebi hayatı canlandırması ve vatandaşların bilgiye erişimini kolaylaştırması açısından büyük bir hizmeti yerine getirecek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.