DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
22°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 20°C

ÇEVREYLE GIDA GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYIP, ARAÇ PARKI VE TRAFİK SIKINTISINIDA GİDERMENİN ÇARESİ!!!

17.02.2024
52
A+
A-

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ‘in yeniden adaylığının açıklanmasından sonra” Aksaray İçin Bir Fikrim Var” çağrısına katkı için hem vatandaşlardan gelenleri bilgi dağarcığımdan geçirerek hem de 46 yıldır Balkan ülkelerinden kıta Avrupa’sının arızaları tamamen ortadan kaldıran tam şebekeleri içine alan tünel sistemini yerinde görerek bilen ve bunların bizim milletimizin de mutlu istikbali için hakkı olması nedeniyle bunların öncelikle yeni yapılaşma olan yerlerden başlanmasını yazan ve söyleyen olarak bu çerçevede ”Önce Can” düsturuyla ilimizin mutlu istikbali için verdiğim kararın gereği yazdıklarıma 10 Şubat günkü yazıma kaldığı yerden devam ediyorum.
25 -30 SENE ÖNCE AKSARAYIN BİRÇOK MAHALLESİNDE HARMANLAR KURULUR, SIĞIR SÜRÜLERİ ÇIKARDI!!!
25-30 sene önce birçok mahallesinden sığır sürüleri çıkar ve birçok yerinde harmanlar dökülen özellikle sebze ve mevsimlik meyveleri kendisine fazlasıyla yeten.
Hatta ürettiği turşuluklar ve yağla peynirde kendi ihtiyacımızın karşılanmasından artanların başta komşumuz Nevşehir olmak üzere bir çok yere sevk eden Aksaray’da bunların tamamını akla ziyan şekilde ”Vur denince öldür anlaşılan” yatay mimari bitirdi.!!!
TRAFİK SIKIŞIKLIĞININ ANA SEBEBİNDEN İLKİ SAĞLI, SOLLU PARK EDEN ARAÇLARIN YOLLARI DARALTMASIDIR!!!
Başkan Dinçer’in ” Aksaray İçin Bir Fikrim Var” çağrısının ardından bu konuda vatandaşlarımızdan geleni bilgi ve görgü dağarcığımın süzgecinden geçirdikten sonra hemşerilerimizin ilk teklifi olan yazımda şehrimizin mutlu istikbaline katkı için Başkan Dr. Evren Dinçer’in başarılı hizmetlerine destek için belirttiğim gibi yanlış anmayla uygulanan “Yatay Mimari” Aksaray’ın belirli yerlerinde neredeyse günün tamamında trafik sıkışıklığının yaşanmasının ana sebebidir.!!!
Buna birde zaten dar olan yolların tuzu biberi ise en iyi örneği olan Belediye binası karşısında çiftli hatta birde belediyenin önündekilerle birlikte 3 sıra park edilmesidir.
Başkan Dinçer’e bir vesileyle söylediğim Belediye karşısındaki ata yadigârı Ulu Caminin temeline su gitmesini önleyecek koruma sağlandıktan sonra park ve boşluk alanın tamamının Telekom önünden geçen yolun altını da içine alan minibüs ve kamyonetlerinde girebileceği yükseklikte ortalama iki katlı otopark yapılması.
Hatta Belediye hizmet Binasının Başkan Dinçer döneminde başlanan ve yakın zamanda bitmesi belenen yere taşınmasıyla bu binanı önünün ve önündeki boşlukla yol ile binanın arkasındaki parkla Somuncu oğlu pasajı, belediyenin yanındaki küçük park ile 3 yıldız oteli ile devam olan binaların sıfırından itibaren otopark haline getirilmesi sıkıntıyı milimize edecek oranda bitirir.
Yine başkana ilettiğim Selçuklu külliyesinin altı ile birlikte bu külliyenin yanındaki Selçuklu parkının tamamının da otopark yapılması Nora Alışveriş merkezi yanındaki açık oto park alanında İş-kur ile yapılacak anlaşmayla altının Belediye ile Ulucami parkı için teklif edilen gibi yapılıp üstüne ise iskan izni verilmesiyle bölge trafiğini önemli bir oranda rahatlatır.
Şu anda Aksaray genelinde yakın zamanda yapılan binalarda dahil altlarındaki araçların park edeceği yerin her daire için ortalama iki araç olması gerekirken bırakın her daire için iki veya bir araçlık parkı çoğunda daire sayısının çeyreği için bile birer araçlık kapalı ve açık otopark yeri yok.!!!!
Belirli yerlerdeki parkların ve meydanların bu çerçevede 15 Temmuz Milli İrade meydanın altınında otopark hatta en az ikişer katlı minibüs ve kamyonetlerinde girebileceği kadar yüksekliği olan otopark olması lokal olarak mahallini kurtarırken şehrin genelindeki otopark sıkıntısının çaresi daha çok yeşil ve boş alan bırakan çağın inşaat teknikleriyle yapılacak çok katlı binalar hatta onlarca katlık gökdelenlerde.!!!
Başkent Ankara’nın gecekondulaşmadan kurtarılması örneğinde görüldüğü gibi bin gece kondu’ nun birkaç bilemedin on on beş apartmanda birleşmesiyle oluşturulan onlar, hatta yüzlerce dekar genişlikteki alanlar Aksaray için vatandaşların talebi olan yapılaşma için en güzel örnektir.
Bu yüksek kat uygulaması gerçekleştirilirse hem binaların bir birinden uzaklaşmasıyla bir birinin güneşini kapatmaması ve rüzgarını kesmemesiyle birlikte binaların önünün kapatılmaması nedeniyle manzarası da kapatılmamış olur.
Bu uygulamayla oluşacak boş alanların tamamının altının gereğinde ikişer katlı yüksek otopark yapılmasıyla araçların 4 mevsimin olumsuzluklarından korunmasının yanında bu boşlukların durumuna göre hobi bahçeleri ve daha büyüklerine meyve ve başkaca tarımsal ürünlerin ekilmesinin sağlanmasıyla daire sahiplerinin bir çok sebze ve meyve ihtiyacı buradan karışlanabileceği gibi buralarda oturanlarında tabiatla haşır neşir olmaları ve birbirilerine bitişik bahçelerde çalışırken sosyalleşmeleri de sağlanabilir.
Aksaray’ın mutlu istikbali için Başkan Dinçer’in çalışmalarının başarısına katkı için Mevla’mızın izni ile vatandaşlarımızdan gelen ve bilgi ile görgü süzgecinden geçirdikten sonra kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğim.
Mutlu istikbalimiz için takibi dileğiyle. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.