DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 24°C
Az Bulutlu
Niğde
24°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 21°C

ENGELSİZ HAYAT MERKEZİ VE DİNÇER’İN 41-1 VE MUTLU İSTİKBALİMİZ İÇİN İSTENEN + 11 PROJE!

12.03.2024
74
A+
A-

Cuma ve Cumartesi günü Aksaray şehir merkezinde gündem Aksaray Belediyesi Engelsiz Yaşam(Hayat) merkezi açılışıyla Başkan Dinçer’in kalfalık dönemi, yani 2024-29 arasında gerçekleştirmek istedikleri projeleri oldu.
ENGELSİZ YAŞAM(HAYAT) MERKEZİNİ GEZENLER BAŞKAN DİNÇER VE EKİBİNE TEŞEKKÜR ETTİLER!!!
AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş ,Ankara milletvekili Hacı Turan, milletvekili Cengiz Aydoğdu, Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye başkanı Dr. Evren Dinçer, Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Merkez İlçe Başkanı Muammer Gür, Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Bekir Kaya’nın il bürokratlarıyla siyasilerin yanı sıra engellilerle ailelerinin katıldığı merkezin açılışı Cuma gününe damga vurdu.
Aksaray Kültür park kompleksi içinde Lunapark yanında 2 bin 956 metrekarelik arsa üzerine 2 katlı olarak inşa edilen tüm engelli gruplarının faydalanabileceği ismindeki gibi engelsiz bir bina olarak projelendirilerek inşa edilmiş.
Engelli birey ve ailelerin tüm ihtiyacına cevap verecek Engelsiz Yaşam(Hayat) Merkezinde atölyelerle birlikte derslikler, spor salonu, kütüphane, konferans salonu, kafeterya, revir, idare birimleri ve diğer sosyal alanların yer aldığı yeri gezenler bu güzel eserin oluşturulmasından dolayı Başkan Dinçer ve ekibine teşekkür ettiler.
KÜLTÜR MERKEZİNDE TANITILAN 41 PROJEDEN KÖY TERMİNALİ HARİCİNDEKİ 40’I TAKTİR EDİLDİ!!!
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından slaytlar eşliğinde yaptığı Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, 22. Dönem Milletvekili Ahmet Yaşar, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Merkez İlçe Başkanı Muammer Gür, Gençlik Kolları Başkanı Şükrü Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat Merve Dinçer ile birlikte, Ak Parti teşkilat mensupları, Belediye Meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile birlikte salonu doldurarak Dinçer’i yalnız bırakmayan Ak Partililer katıldı.
Başkan Dinçer Slayt eşliğinde;
1. Aile Yaşam(Hayat) Merkezi, 2. Akademi Bilgi hane,3. Millet Konağı,4. Sosyal Yaşam(Hayat) Merkezi,5. Gastronomi Konağı,6. Kreş Gündüz Bakım Evi,7. Kültür-Sanat Merkezi ve Nikah Merkezi,8. Planetaryum(*Gezegen evi veya Gökevi),9. Tasavvuf Müzesi,10. 2. Kılıçaslan Hanı,11. Kubbe Kitap Kafe,12. Eski Cezaevi Rekreasyon Alanı Dönüşümü,
13. Kalanlar Millet Bahçesi 2. Etap Ve Geleneksel Spor Merkezi,14. Doğal Yaşam(Yaşantı/Hayat) Köyü,15. Tıbbı Ve Aromatik Bitki Dünyası.
16. Recep Tayyip Erdoğan Parkı 3. Etap, 17. Kent(Şehir) Ormanı, 18. Modern Hayvan Barınağa,19. Yenilenebilir Enerji Tesisi,20. Kent Restoran,21. Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi,22. Modern Balık Hali, 23. Modern Taksi Ve Otobüsçü Durakları.
24. OSB Köprülü Kavşak,25. Ankara-Konya-Adana Yeni Bağlantı Bulvarı, 26. Adana-Konya Yeni Bağlantı Bulvarı,27. Akıllı Şehir Uygulamaları,28. Nakliyeciler Sitesi ve Tır Parkı,29. Katlı Otoparklar,30. Elektrikli Bisiklet & Yeni Bisiklet Yolları,31. Yeni Toplu Taşıma Otobüsleri,32. Yemek Üretim Merkezi, 33. Aile Sağlığı Merkezi(İlk etapta Yeni Sanayi sitesine) 34. Hanımeli Pazarı ,35. Sosyal Konut Projesi, 36. ASTİM(Yeni sanayi sitesindeki mevcut dükkanlara ilave olarak) 800 Yeni İş Merkezi,37. Kentsel Dönüşüm 38. Tarihi, Kültürel Ve Riskli Yapıların Yerinde Dönüşümü,39.Toplu İşyeri Projesi ve 40. Geri Dönüşüm Parkı.
Sözü veriler projelerin Aksaray’ın istikbali için gerçekleştirilmesi şehrimizde daha iyi bir yaşanabilir hayata vesile olacağından hemşerilerimizle birlikte benimde dileğim bunların mümkün olan en kısa zamanda hizmet girmesidir.
DAHA ÖNCE DEFALARCA BAŞARILAMAYAN TÜM KIRSAL KESİM İÇİN TEK TERMİNAL PROJESİ TUTMAZ!!!
Açıklanan Kırsal terminal yani köy araçlarının tamamının ayın yerde yolcularını bırakmaları ve ring yaparak tekrar buradan veya ring güzergahından yolcularının alması projesi daha önce defalarca başarılamadığından en iyi çözüm şehrin 4 ana tarafına o yönde bulunan kırsal kesim için ayrı ayrı terminal yapmaktır.
AKSARAY’IN MUTLU İSTİKBALİ İÇİN BAŞKAN DİNÇER BUNLARIDA PROJELERENİ İLAVE ETMELİ!!!
Belediye başkanı Dr. Evren Dinçer’in yeniden aday olmasından sonra kamu oyuna ” “Aksaray İçin Bir Fikrim var” konusunda yaptığı davet üzerine hemşerilerimizden gelen davete icabetle şehrimizin mutlu istikbali için ayakları yere basan ve uygulandıklarında milli serveti öğüten mevcut olumsuzlukların %90’ını hatta daha fazlasını ortadan kaldırmasının yanında ilimiz turizmiyle birlikte tarihimizi de ihya edecek olan teferruatlı bilgisini de bu gün kendilerine ileteceğim ve aşağıda başlıklarını verdiğim bu projelerinde 2024 -29 arası kalfalık dönemine ilave etmesi mutlu istikbalimize sayısız olumlu katkı sağlayacaktır.
AKSARAY’IN MUTLU İSTİKBALİ İÇİN HEMŞERİLERİMİZİN BAŞKAN DİNÇER’İN ÇAĞRISINA İCABETİ!!!
=================================================================================
1-YERYÜZÜNDE EŞİ OLMAYAN DEĞERLENDİRİLDİĞİNDE AKSARAYI İHYA EDECEK İLİMİZİN ONLARCA TEK’İNDEN MEMELİ(AFRODİT) KAYA MUTLAKA DEĞERENLENDİRİLMELİ !!!
2- AKSARAYDAN GEÇEN 3 ANA KARA YOLUNA YAKIN OLAN YER ALTI ŞEHRİ ,YENİ DOĞAN PERİBACALARIDA DARPHANE GİBİ BASILACAK PARAYLA BELEDİYE KASASINI DOLDURACAK BİRER BULUNMAZ NİMET!!!
3- AKLA GELECEK TÜM OLUMSUZLUKLARI ORTADAN KALDIRACAK MALİYETLERİ %99 AZALTACAK TÜNEL ALT YAPI MİLLİ SERVETİ KORUYUP ARIZALARI BİTİRİR!!!
4-İSTİKBALİMİZ SEL VE BENZERİ SEBEPLERDEN BOZULMAYAN İPEK VE KRAL YOLLARIYLA BİRLİKTE GÜNÜMÜZDE MEDENİ ÜLKELERDEKİ YOLLARDA UYGULANAN EKSİ DOLGUYA GEÇİLMESİNDE!!!
5-TUZLUSU YA YAPILACAK AZ MASRAFLI TESİSLE BELEDİYE HER YIL HATIRI SAYILIR BİR GELİRE, HEMŞERİLERİMİZ ÜLKEMİZ VE DÜNYANIN HER YERİNDEN GELECEK YÜZBİNLERDE ŞİFA YA KAVUŞUR!!!
6-ŞEHİR İÇİ TRAFİK SIKINTISI YOLLARI DARALTAN ARAÇLARI ALACAK YER ALTI PARKLARI VE İMARDA HER DAİRE İÇİN 2 ARAÇLIK KAPALI VE AÇIK PARK MECBURİYETİ ÇÖZER!!!
7- ŞİFAHANE İLE BİRLİKTE OLUŞTURULACAK TARİHİ ADA İLE İNANÇ VE SAĞLIK TURİZMİYLE AKSARAY BELEDİYESİ İHYA OLUR!!!
8-ŞEHİRLERİN ATASI, MADDİ VE MANEVİ İLİMLERİN GELİŞMESİNİ SAĞLAYAN BİR ÇOK İLKLE TEKİN MERKEZİ AKSARAYI GEÇMİŞİNDEN KOPARTAN YANLIŞ MAHALLE SINIRLARI İPTAL EDİLİP CADDE VE SOKAKLARIN İSİMLERİNİN İADESİ,YENİLERİYLE TARİHLE VE KÖKÜMÜZLE BAĞIMIZ SAĞLANSIN!!!
9-HAFİF RAYLI SİSTEM VE METRO GÜZERGAHININ ŞİMDİDEN BELİRLENMESİ GELECEKTEKİ OLUMSUZLUĞU ORTADAN KALDIRIR!!!
10- ŞEHİR İÇİ VE MERKEZ HALİNE GELEN YERLERDE EN BÜYÜK İHTİYAÇLARDAN TUVALET SIKINTISINI ORTADAN KALDIRACAK TEDBİRLER İMAR PLANI VE PARK İLE BAHÇELERİN PLANINDA DÜŞÜNÜLMELİ
11- TARİHİNE ŞAN VEREN KAHRAMANLARIMIZ, ÂLİMLERİMİZLE DEVLET’LE SİYASET ADAMLARIMIZ HAYIRLI EVLATLARIMIZLA SEVENLERİN ADLARI AHDE VEFANIN VE YENİ HİZMETLERİ TEŞVİK İÇİN HER YERDE YAŞATILSIN!
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

(*) Başkan Dr. Evren Dinçer’in projelerin 8. Sırasında bulunan Planetaryum Türkçe olarak” Gezegen evi veya Gökevi” manasına gelen insanlara gökyüzünü ve ötesini daha rahat bir ortamda etkileyici şekilde sunmayı amaçlayan(gaye edinen) mekânlardır. Özel olarak hazırlanmış küresel bir kubbe altında belirli sayıda koltuk ve bir görüntüleme sistemi ile sanal bir gökyüzü oluşturulmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.