DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 18°C
Açık
Niğde
18°C
Açık
Paz 20°C
Pts 24°C
Sal 28°C
Çar 24°C

SOMUT İLMİN ONAYLADIĞI MUCİZE”MİRAÇ” 

17.02.2023
256
A+
A-

Hemşerimiz Yunus Emre hazretleri ” İlim Kendin Bilmektir” Şiirinde ”İlim ilim bilmektir, İlim kendin bilmektir, Sen kendini bilmezsin, Ya nice okumaktır. Okumaktan murat ne, Kişi Hak’kı bilmektir ,Çün okudun bilmezsin Ha bir kuru emektir. Okudum bildim deme, Çok taat kıldım deme, Eğer Hak bilmez isen, Abes yere yelmektir.

Dört kitabın ma’nisi(Manası),Bellidir bir elifte, Sen elifi bilmezsin, Bu nice okumaktır. Yiğirmi(Yirmi) dokuz hece ,Okursun uçtan uca ,Sen elif dersin hoca, Ma’nisi(Manası) ne demektir .Yunus Emre der hoca, Gerekse bin var hacca, Hepisinden iyice ,Bir gönüle girmektir” mısralarında ilmin maksadının Hakkı bulmak olduğunu belirtiyor.

Koca Dervişin söylediği tüm ilimlerin Hakka çıktığını, çünkü tüm ilimleri O Hak ve Hakikat olan Yüce Allah(c.c.)ın yarattığını ve emrettiğiyle bize bildirdiklerinin tamamının ilme dayandığı için böyle diyor.

Yüce Mevla’mızın emrettiği veya söylediklerinin bir kısmı emredildiği dönemdeki ilimin geldiği seviyeye göre somut hale geldiği için o dönemin yaşayanları bu somut delillerle ikna edilirken, O zamanlar ilimle ispatlanamayan şeyleri ise günü geldiğinde ilim geliştikçe mutlaka ilimle ispatlanacağı inancında olan Müminler bu ispatlanamayan şeyleri ise imanlarıyla tasdik ettiler.

İnananların imanlarıyla onayladığı ve ilmin gelişmesine paralel olarak somut ilimle de mümkün olacağına inandıkları Rabbimizin biz Kullarına söylediği mucizelerden biriside hiç şüphesi olarak tüm yaratılanlar ve bunların içinden Yaratıcımız elçilerinin içinde de Alemlere Rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed(S.A.V) efendimize nasip olan “Miraç Mucizesidir”!!!

GÜNÜMÜZ İLMİYLE MİRACIN DÜNYA BÖLÜMÜNÜ GERÇEKLEŞTİRMEK MÜMKÜN!

Hazreti Adem(AS) atamız ile Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V)’e kadar gelip geçmiş Peygamber efendilerimiz arasında sadece Peygamber efendimize nasip olan Dinler tarihinin konusundaki tek mucizesi bilindiği gibi iki safhadan meydana gelmiştir.

Birinci safhası Peygamber efendimizin Mekkei Mükerreme ile Kudüs’ü Şerif arasındaki yolculuğu,.

İkinci safhası ise Kudüsü Şeriften gökleri aşıp Sidre–i Müntehâ’ya, âlem–i imkân ile âlem–i vücub hududuna kadar ve daha ötesine ulaştığı bir yolculuğun adıdır.

O Zaman’ın ilmiyle bu mucizenin hem Dünya bölümü, hem de Dünya dışı bölümünü insan aklına göre ispatlamak mümkün değilken gelişen ilimle günümüzde bu kutlu yolculuğun dünya bölümünü gerçekleştirmek mümkün hale gelmiştir.

Bugün akşam yani Cuma gecesini Cumartesi’ye bağlayacak olan akşam Namazından sonra başlayacak olan ve Cumartesi günü akşam Namazına kadar devam eden zaman dilimi boyunca Müslümanlar tarafından kutlanacak Miraç Kandilinin ilk safhası olan Isra’yı gerçekleştirdiğine iman ettiğimiz süre kadar kısa bir zamanda gerçekleştirmek tam olarak mümkün olmasa da Uçak ve Trenlerin hızının ulaştığı durum ses hızının aşılarak saatte 1300 km hızın aşıldığı göz önüne alınırsa bu daha da iyi anlaşılır.

Peygamber olmayan imkanı olan bir kişi bir saatte ve bu günkü vasat uçaklar ile hızlı trenlerle maksimum birkaç saat içinde Mekke’i Mükerreme’den Kudüs’ü şerife gidip Orada Mescidi Aksayı gezip tekrar Mekkeyi Mükerremeye geri dönmesi mümkündür.

Bilindiği gibi efendimiz ’in Miraç Mucizesinin gerçekleştirmesinin ardından Müslümanlar buna imanlarıyla inanıp tasdik ederken müşrikler hayatı boyunca Kudüs’ü şerife gitmemiş olan efendimizin bu mucizesinin gerçek olmadığını ispatlamak ,kendi kıt akıllarına göre bu kutlu yolculuğun gerçekleşmesini çürütmek için huzuruna çıkarak Mescidi Aksa ile ilgili sorular sormuştu.

Bunun üzerine Cebrail Aleyhisellem tarafından Mescidi Aksa efendimizin önüne getirilmiş ve oradan bakarak sorulan sorulara verdiği cevaplarla onları hayretler içinde bırakmıştı.

Günümüz ilmiyle Peygamber olmayan birisine bu sorular sorulduğunda daha önce oraya gitmemiş olan birisi bile İnternet, oradan naklen yayın yapan ve TV kanalı veya oradan Cep telefonuyla görüntü alıp soru sorulana göndermesi ile de soruya muhatap olanın Mescidi Aksayı onların sorduğu sorulara göre anlatması da mümkün.

İlimin gelişmesine paralel olarak bizler görmesek te Allah(c.c.)’ın izniyle gelecek nesiller Miracı n ikinci safhasının da ilimle mümkün olacağını İznillah görecekler.

Tamamı sebep sonuç ilişkisine dayanan ve her şeyi Yüce Mevla’mızın ilmiyle gerçekleşen bu güzel geceden tüm Müslümanların hakkıyla yararlanması.

Bu günde bizim miracımız olarak gönderilen Namaz ibadeti dahil tüm emirlerin hakkıyla yerine getirilerek Yüce Mabudumuzun rahmetine, bu kutlu yolculuğu gerçekleştiren Habibi Hz. Muhammed(S.A.V.)in şefaatine kavuşmamız dileğiyle tüm İslam aleminin Miraç Kandilini Mevla’mızdan ülkemizin 10 ilini yerle bir eden felaketi bize ve yer yüzündeki Müslüman ve Gayri Müslimlere de yaşatmaması ,vefat edenlere rahmet etmesi ve yaşayanlardan yaralı olanlara da şifalar ihsan etmesi niyazıyla Miraç kandilini ve Cuma bayramımızı tebrik ederim.

Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.