DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 24°C
Az Bulutlu
Niğde
24°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 21°C

NİĞDE BELEDİYESİNİN RAMAZAN ETKİNLİKLERİ TAKVİMİ AÇIKLANDI

NİĞDE BELEDİYESİNİN RAMAZAN ETKİNLİKLERİ TAKVİMİ AÇIKLANDI
13.03.2024
95
A+
A-

Niğde Belediyesinin, 11 ayın sultanı Ramazan ayı dolayısıyla hazırladığı etkinlikler takvimi açıklandı. Her akşam farklı bir programın düzenleneceği Ramazan etkinlikleri takvimi kapsamında, 7 farklı bölgede iftar sofraları da açılacak.

Ünlü sanatçı, yazar ve akademisyenlerin Niğdelilerle buluşacağı Ramazan etkinliklerinde çocuklar ve yetişkinler için yarışmalar, skeçler, Hacivat-Karagöz gösterileri, tasavvuf müziği konserleri de yer alacak.

 

İFTAR SOFRALARI

Niğde Belediyesinin Ramazan Etkinlikleri Takvimi kapsamında ilk iftar sofrası 13 Mart’ta İlhanlı Mahallesinde açılacak. 15 Mart’ta Selçuk, 18 Mart’ta İnönü, 20 Mart’ta Şahinali, 22 Mart’ta Özbelde, 26 Mart’ta Nar ve 29 Mart’ta Efendibey mahallesinde açılacak iftar sofralarında vatandaşların birlik ve beraberlik içerisinde oruçlarını açmaları ve Ramazan ayının manevi iklimini birlikte yaşamaları hedefleniyor.

 

BİRBİRİNDEN DEĞERLİ SANATÇILAR GELİYOR

Niğde Belediyesi, Ramazan Etkinlikleri kapsamında ünlü isimleri de Niğdelilerle buluşturacak. Verdiği konferanslarla ve kitaplarıyla 7’den 70’e toplumun önemli kesimlerinin sevgisini kazanan eğitimci ve yazar Alişan Kapaklıkaya, Ramazan ayının 4. günü olan 14 Mart Perşembe günü Niğde’ye gelecek ve Niğdeli sevenleriyle buluşacak.

Yazar, besteci ve akademisyen Hakan Mengüç’ün katılacağı Ramazan Eğlencesi Programı ise 19 Mart Salı günü gerçekleştirilecek. Sanatçı Eşref Ziya Terzi 21 Mart Perşembe, Yazar ve Sanatçı Mustafa Cihat da 27 Mart Çarşamba günü Niğdeli sevenleri ile buluşacak.

Ramazan ayı sonuna kadar devam edecek olan etkinlikler kapsamında, Ramazan sohbetleri kapsamında söyleşiler, meddah gösterileri, tasavvuf müziği konserleri, çocuk ve yetişkinlere yönelik yarışmalar, ilahiler, orta oyunları, mini clup gösterileri, skeçler, Hacivat-Karagöz gösterileri gibi birbirinden farklı programlar da yer alacak.

 

TÜM ETKİNLİKLER ÜCRETSİZ

Tüm etkinliklerin ücretsiz olacağı programlar, her gün iftar saati sonrasında Niğde Belediyesi Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilecek.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, tüm vatandaşları Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlenecek programlara davet etti. Başkan Özdemir, “Ramazan ayının manevi atmosferini hemşehrilerimizle birlikte yaşamak istiyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz ve yetişkinlerimiz için ayrı ayrı etkinliklerin yer alacağı programlara tüm vatandaşlarımızın katılmalarını bekliyoruz. Bu vesileyle 11 ayın Sultanı Mübarek Ramazan ayını tekrar tebrik ediyor, tüm hemşehrilerimize sağlık, mutluluk ve huzurlu günler temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.