DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 24°C
Az Bulutlu
Niğde
24°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 21°C

TÜBİTAK Başkanı Akademisyenlerimizle Buluştu

TÜBİTAK Başkanı Akademisyenlerimizle Buluştu
20.03.2024
59
A+
A-

Üniversitemizde TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandalın katılımıyla “Akademisyen Buluşması – TÜBİTAK Proje Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen programda, Prof. Dr. Hasan Mandal akademisyenlerimize yönelik TÜBİTAK proje destek programları hakkında bilgilendirme sunumu ve akademisyenlerimizin destek programlarına ilişkin sorularını yanıtlamasıyla devam etti.

“Kısa Bir Zamanda İkinci Kez Sizlerle Birlikteyiz”
Üniversitemizde yaklaşık bir ay önce katıldığı programda Niğde’ye bir Bilim Merkezi açılacağının müjdesini veren Mandal, Bilim merkezinin kurulması protokolüne imza atmak için geldiği Niğde’de Üniversitemizde akademisyenlerle buluştu.
“Niğde’de bilim merkezi kurmak için sözleşmenin altına imza atacağız. Buraya gelmişken sadece imza atıp gitmeyelim, hocalarımızla bir daha etkileşim sağlayalım istedik.” diyen Başkan Mandal, konuşmasının devamında “Kısa zaman içinde buraya ikinci kez geliyorum. Misafirperverliklerinden dolayı Sn. Rektörümüze ve katılımlarından dolayı siz akademisyenlerimize teşekkür ederim.” dedi.

“Araştırma Üniversitesinden Ziyade Araştırma Yapan Üniversite Olmak”
Üniversitemizin son iki buçuk yıldır gerek akademik yayın gerekse bilimsel araştırma projeleri faaliyetlerinde her geçen yıl bir önceki yıldan daha fazla yayın ve projeler yaparak gelişimini devam ettirdiğini belirterek konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu “Bu süreçte hedefimiz araştırma üniversitesinden ziyade araştırma yapan üniversite olmak. Biz üniversitenin gerçek niteliğini ortaya koymak istiyoruz. Bunlar da ancak sizler gibi değerli bilim insanlarıyla gerçekleşir.” dedi.

Konuşmasının sonunda bilimsel projelerimizle ilgili sayısal veriler aktaran Rektör Uslu, TÜBİTAK Başkanı ve katılımcılara teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

Program, soru cevap bölümünün akabinde hediye takdimi ve fotoğraf çekimiyle son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.