NİĞDE SON DAKİKA
NİĞDE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ İNME MERKEZİ, FELÇ GEÇİREN HASTALARA UMUT OLUYOR
VALİ CAHİT ÇELİK’TEN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNE AVRUPA’DA GÖNÜLLÜLÜK VE STAJ FIRSATLARI
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ’NDEN 11 AKADEMİSYEN, DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI ARASINDA YER ALDI
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜBİTAK PROJESİ İLE BİLİME KATKI SUNUYOR
BAŞKAN ÖZDEMİR’İN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI
VATANDAŞ İSTEDİ, BELEDİYE YAPTI
NİĞDE’DE BİZ PROJESİ TANITIM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI
NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN PERSONELİNE ETKİLİ İLETİŞİM EĞİTİMİ
NİĞDE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE YENİ İDARİ ATAMALAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ
NİĞDE’DE BELEDİYE BAŞKANLARI VE MUHTARLARA YENİ DESTEKLEME MODELLERİ ANLATILDI
NİĞDE’DE AK PARTİ’DEN YATIRIM ZİYARETİ: ŞEHİRDE DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR
NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN SU KRİZİNE KARŞI BÜYÜK ADIM: HİDROFOR VE SU DEPOSU PROJESİ
NÖHÜ İLE SGK ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
NİĞDE’DE BAKLAGİL YEM BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ İÇİN SERTİFİKALI KURS DUYURUSU
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ, YENİLENEBİLİR ENERJİ HEDEFLERİNE YERLİ ÜRETİMLE KATKI SAĞLIYOR
ÖMER HALİSDEMİR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ EK BİNA PROJESİNDE SONA YAKLAŞILIYOR
NİĞDE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE EYLÜL AYI KOORDİNASYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
CUNTA HEVESLİLERİNE TARİHTEN İKİ İBRETLİK MESAJ!!!
DOLAR 34,0128
EURO 38,0032
ALTIN 2.827,75
BIST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 23°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
23°C
Hafif Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 17°C
Paz 20°C
Pts 22°C

CUNTA HEVESLİLERİNE TARİHTEN İKİ İBRETLİK MESAJ!!!

11.09.2024
25
A+
A-

Aslında yapılan geleneksel ve rutin olsa da meselenin kamuoyuna aksetmesi/aksettirilmesi törende geleneksel TSK disiplininin dışına çıkılmasıdır.

İktidar ve muhalefet tarafından konuya bakışları ve buna göre tepkilerde farklı olsa da yapılanla ilgili olarak inceleme başlatıldı.

MAZİDEN DERS ALANIN ATİSİ ABAT, AKSİNİ YAPANIN/YAPANLARIN İSE BERBAT OLUR!!!

30 Ağustos günkü Kara Harp Okulu mezuniyet töreninden sonra kılıç çekip yemin eden ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyen teğmenlerin maksatlarının ne olduğunu niyet okuma gibi bir meziyetimiz olmadığından bilmemiz mümkün değil.

Fakat Türk ve dünya askeri tarihine bakıldığında millet tarafından seçilen iktidarlara karşı yapılan kanun dışı eylemlerle verilen maddi ve manevi zararlarda ayın 14 ‘ü gibi ortadadır.!!!

Bundan dolayı maziden mutlaka ders alınmalı.

Maziden ders alanların atilerinin abat!!!, aksini yapanlarınkinin ise berbat olduğuna tarih şahittir.!!!

DARBE DÜŞÜNEN VEYA İMA EDENLERE 2 BAŞ KOMUTANDAN İBRETLİK MESAJ!!!

Mesajın ikisi de dünyada ordular arasında” Emir Komuta” prensibiyle bilinen dosta güven düşmana korku veren ,NATO ’nun da ikinci en güçlü ordusu olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin baş komutanlarına ait.

İlk Mesaj günümüzden 115 yıl, ikincisi ise 64 yıl öncesinden.

İki ikazı da yapan TSK’nın başkomutanları.

115 yıl önceki ikazı yapan TSK kurumu tarafından ebedi baş komutan olarak kabul edilen milletinde ortak değeri Milli Mücadelemizin lideri ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ilk Cumhurbaşkanımız Atatürk’ ten.

Atatürk 115 yıl önce bizzat asker olarak hem de henüz Yüzbaşı rütbesindeyken 22 Eylül 1909 da Trablusgarp delegesi olarak katıldığı Selanik’te, İttihat ve Terakki Cemiyetinin 2. Büyük Kongresinde yaptığı konuşmada;

“…Ordumuzun içinde bulunan Cemiyet arkadaşlarımız, politikada devam etmek istiyorlarsa, ordudan çıkmalı ve Cemiyetimizin halk içindeki teşkilâtı arasına girmelidirler.

Bu suretle gün bile kaybına meydan vermeyerek, ordumuz politikadan uzaklaşmalıdır.

Ve ordu içinde kalacak dostlarımız da, artık politika ile meşgul olmamalı ve bütün gayretlerini ordumuzun kuvvetlenmesine çevirmelidirler.” diyor.

Tarihten ikinci Mesaj ise 26 Mayıs 1960 günü Türkiye Cumhuriyeti’nin 10. ve dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral   Rüştü Erdelhun ‘a ait.

Paşa askerin iktidarların değil devletin kurum olduğunu ve eğitimlerini ülkenin savunmasını yapmak üzere aldıklarından buna göre yetişenler gibi ülkeleri idare edemeyeceklerini belirttikten sonra ;

“1912’de Balkan Harbi’nde Silahlı Kuvvetler İttihatçı ve İtilafçı diye ikiye bölündü. Emir komuta ve idarenin muhal olması neticesinde Osmanlı İmparatorluğu parçalandı.

Bütün bu misaller askerlerin mesleklerinden gayri bilmedikleri ve rejimin kendilerine vermediği hakları zorla alarak ya aşırı milliyetperverlik ya da birden, sıfırdan yüze çıkabilmek için yaptıkları hareketlerdir.” Dedikten sonra askerin siyaset girmesinin dünyada sebep olduğu olumsuzlukları belirttiği konuşmasının devamı aklı izanı  olanlar tarafından somut dersler veriyor.

Paşa “1941’de İkinci Dünya Harbi’nde Japonlar, Amerikalılar ‘la anlaşmaya çalışırken silahlı kuvvetlerin tazyiki ile Pearl Harbor Baskını yapılarak Amerika ile harbe tutuşmuş ve neticesinde mağlup olup kayıtsız şartsız teslim olmuşlardır.

Yunan Silahlı Kuvvetleri’nin Geminis hükûmetine müdahalesi neticesinde İstiklal harbinde mağlup olmuşlardır.

İtalyan ordusunun Mussolini ile faşizme kayması neticesinde silahlı kuvvetler siyasete girmiştir.

1935’te Japonya Silahlı Kuvvetleri bütçesinin zayıf tutularak gerekli askerî silah ve malzeme teçhizatının temin edilmemesi nedeniyle maliye bakanını öldürmeleri neticesi, Japonya’nın mali buhranlara uğramasına neden olmuştur.” Diyor.

Darbeye taraf veya karşı olunması bir yana millet iradesi dışında akla gelebilecek her türlü ima ve düşüncede olanlarında  Atatürk ve 10. Genelkurmay Erdelhun’un verdikleri mesajdan ders almaları.

TÜM ATANMIŞ VE SEÇİLMİŞ KALKIŞMASI İLE SULTASINDAN KURTULUŞUN ÇARESİ YENİ ANAYASA!!!

TBMM ve hükümet tarafından zaman geçirilmeden milleti  tüm atanmış ve seçilmişlerin efendisi yapan ve  tüm seçilmişlerle atanmışların yetki ve sorumluluklarını en net şekilde belirleyen  tam sivil ve tam demokratik anayasanın zaman geçirilmeden yapılmasında.

Bu Teğmen olayı içinde maziden mutlaka dersin çıkarılarak bu çerçevede gerekenin yapılması istikbalimizin olmazsa olmazı olduğunun unutulmaması dileğiyle.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

 

(*) Atatürk’ün 1909 yılında askerin siyaset yapmaması ile ilgili konuşmasını”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2697973420440447&id=1664685360435930&set=a.1664686443769155”dan.

Erdelhun Paşanın konuşmasını ise” https://tr.wikipedia.org/wiki/R%C3%BC%C5%9Ft%C3%BC_Erdelhun” aldım emeği geçenlere teşekkür ederim. Ali Genç

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.