DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde °C
Niğde
°C
°C
°C
°C
°C

POLONYA LODZ’DA DOLU,DOLU RAMAZAN VE UNUTULMAZ BAYRAM

26.03.2026
43
A+
A-

Yüzden fazla Türk öğrencinin de bulunduğu Lodz’da binden fazla Müslüman Ramazan boyunca Teravih ve Cuma Namazları ile birlikte kardeşlik hazzını doya, doya yaşadı.

Erasmus çerçevesinde şehrin üniversitesine misafir öğrenci olarak katılan 100’den fazla Türk’ün bulunduğu Polonya’nın ortasındaki ülkenin 3. büyük kenti Lodz(telaffuzu “Vuç”) ‘da dünyanın dört bir yanından eğitim başta olmak üzere çeşitli sebeplerden bu şehirde bulunan Müslümanlar gurbet hasretini Ramazan boyunca birlikte kıldıkları vakit, Cuma ve Teravih Namazlarıyla giderdiler.
Şehrin iki Mescidinden biri olan ve Jana Matejki 11 adresinde bulunan salonun yöneticisi Najeeb Abdulaleem” Bu mekânda hem Cuma hem de vakit namazlarını kıldıklarını belirtti.
Cuma namazlarının kılındığı ikinci bir mescit ise Port Łódź alışveriş merkezinin önünde, Pabianicka 274A, 93-457 Łódź adresinde yer almaktadır.
BAYRAMI LODZDAKİ İKİ MESCİDİN CEMAATİ BİRLEŞEREK BİRLİKTE HUŞU İÇİNDE EDA ETTİLER
Mübarek Bayramı karşılamak için kılınacak Bayram Namazı için Chojna Spor Kulübünün kapalı spor salonu kiralandı ve her iki Mescitteki tüm cemaat ve şehir genelinden ve çevre bölgelerden gelen toplamda binden fazla Müslüman’ın 11 ayın sultanı Ramazan’ı taçlandırmak için omuz, omuza kıldıkları Bayram Namazıyla 2026 yılının Ramazan’ı her birine unutulmaz bir hatıra oldu ve İslam kardeşliğinin ete kemiğe bürünmesi sağlandı.
NAJEEB ABDULALEEM: “GAYEMİZ, İNANCIMIZI HÜR BİR ŞEKİLDE YAŞARKEN POLONYA TOPLUMUYLA UYUM İÇİNDE OLMAKTIR”
Şehirde topluluğu bir araya getiren merkezi bir Cami olmamasına rağmen, Lodz’daki Müslümanlar güçlü bir dini kardeşlik duygusuyla birleşerek toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek girişimlerde bulunmaya gayret etmektedirler.
İnançlarından veya kültürel kimliklerinden taviz vermeden Polonya toplumuna entegre olurken, hem maddi hem de manevi yönden de Polonya’ya katkıda bulunmayı hedeflemektedirler.
ABDULELEEM”TEMEL HEDEFİMİZ AVRUPADAKİ GENÇ MÜSLÜMANLARIN İNANANÇLARINI KORUYUP İSLAMİ DÜRÜSTLÜK VE HİKMETLE TOPLUMA KATKIDA BULUNAN VATANDAŞ OLMALARIDIR “
Şehirdeki Müslümanların dini ve toplumsal ihtiyaçlarına gönüllü olarak hizmet eden Najeeb Abdulaleem şunları ifade etti: ”Temel hedefimiz, Avrupa’da yaşayan genç Müslümanların inançlarını, güzel ahlaklarını ve olumlu kimliklerini korumalarına yardımcı olmaktır.
Onların sorumlu ve katılımcı vatandaşlar olmalarını, topluma anlamlı katkılarda bulunmalarını ve İslam’ı dürüstlük, hikmet ve örnek davranışlarla temsil etmelerini sağlamak için çabalıyoruz. Dedi( Kaynak :Yunus Şammas Genç,Haber Ali Genç)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.