DOLAR 32,5967
EURO 34,8230
ALTIN 2.410,99
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 29°C
Az Bulutlu
Niğde
29°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 26°C

Vatan Yıldızları Vakfı’na Üst Düzey Ziyaret

Vatan Yıldızları Vakfı’na Üst Düzey Ziyaret
05.09.2021
699
A+
A-

Ankara’da bulunan Vatan Yıldızları Vakfı’na üst düzey ziyaret gerçekleştirildi. Vatan Yıldızları Vakfı Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Seyit Sertçelik, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın ve şehidimiz Ömer Halisdemir’in devresi Dr. İmbat Muğlu, Ömer Halisdemir’in abisi ve Vakıf Başkanı hemşehrimiz Soner Halisdemir’i ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Seyit Sertçelik emekli bir komutan olmasının etkisiyle de Vatan Yıldızları Vakfı Genel Merkezi’nden gerçekleşen ziyarette; Niğde’nin şehidi Ömer Halisdemir adına kurulmuş olan bu vakfın Ankara’da bulunuyor olmasının kendilerini duygulandırdığını belirtti. Vatan Yıldızları Vakfı’nın kuruluş sebepleri ve derneğin yapacağı işler ile ilgili bilgiler veren Vatan Yıldızları Vakfı Genel Başkanı Soner Halisdemir, “15 Temmuz 2016’da darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığına girmeye çalışan Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Semih Terzi’yi öldürerek darbe girişiminin seyrini değiştiren kardeşim Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in anısını yaşatmak ve milli iradenin gücünü geleceğe taşımak amacıyla kurduğumuz derneğimizi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Seyit Sertçelik, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın ve şehidimizin devresi Dr. İmbat Muğlu’nun ziyaretleri bizim için çok anlamlıdır. Bu ziyaret esnasında vakfımızın kuruluş sebepleri, millî iradenin önemi, şehidimizle ilgili gerçekleşecek programlarda yapılması gerekenler ve 15 Temmuz’da yaşanan olayların gelecek kuşaklara daha sağlıklı aktarılması konusunda fikir alışverişinde bulunulmuştur. Şehidimiz Ömer Halisdemir ile ilgili anılar ve 15 Temmuz’u derinlemesine konuştuk. Okullarda konferans verme konuları da görüşüldü. Misafirlerimiz Vatan Yıldızları Vakfı’nı da bulunan müzeyi de gezdiler. Kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.