DOLAR 32,3416
EURO 35,1000
ALTIN 2.310,41
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 18°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 23°C

BAKANLIKTA YAPAN KIDEMLİ MİLLETVEKİLİNİN DEPREM DEZENFORMASYONU!!!

12.02.2023
299
A+
A-

BAKANLIKTA YAPAN KIDEMLİ MİLLETVEKİLİNİN DEPREM DEZENFORMASYONU!!!

Yapılan dezenformasyon sokaktaki normal bir vatandaşa bile yakıştırılamaz.!!!

Normal bir vatandaşa yakıştırılmayanı yapan profesör ünvanlı,2 dönem Milletvekilliği, üstüne üstlükte 55. Hükümette Devlet Bakanlığı da yapana yakışır mı?

Daha önce iki dönem Milletvekilliği yapması, bu vekilliğinde Mesut Yılmaz’ın Başbakanlığındaki 55. Türkiye Cumhuriyetinde Bakanlıkta yapmasının yanında halen TBMM’sinde İYİ Partiden de Milletvekili olması nedeniyle istediği bilgiye vatandaşlardan daha çabuk ulaşması mümkünken bunu yapmaması.

Milli birlikle aramızdan su sızmayacak bir zamanda olmamız nedeniyle bu birlikteliği etkileyecek hiçbir olumsuzluk yapılmaması, aksine buna sebep olacakların içinde bulunduğumuz duruma menfi etkisi de göz önüne alınması gerekirken maalesef siyasi taassupla Dezenformasyon yapılıyor.

Milletvekilliği ve Bakanlığını ve kendisinin muhafazakârlığı da kamuoyu tarafından bilinenin yaptığı hem asırlık kurumlarımızı itibarsızlaştırma, hem cunta zihniyetini destek, hem de sahada 6 gündür 7/24 esasına göre çalışan on binlere saygısızlıktır.

İYİ PARTİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ AHAT ANDİCAN ASILSIZ AÇIKLAMASIYLA ÜLKEMİZİN 1.5 ASIRLIK ÇINARI MEDAR-I İFTİHARIMIZ KARA GÜN DOSTUMUZ KIZILAY’IN SAHADAKİ ÇALIŞMALARINI YOK SAYARAK İTİBARSIZLAŞTIRDI!!!

Yazının girişinden itibaren bahsettiğim kişi Cuma akşamı saat 21.00’de Flaş TV’de başlayan Zeynep Tandoğan’ın moderatörlüğündeki “Şura” programında unvanı ve siyasi tecrübesine uymayan konuşmasında üretimine aralıksız olarak devam eden 10 ilimizi etkileyen depremin olmasıyla üretimini iki katına çıkartan hatta dileyen sivil vatandaşlara da satış yapan Kızılay’ın çadır fabrikalarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Genel Başkanı olduğu Ak Parti Hükümetleri tarafından kapatıldığını ve bundan dolayı deprem bölgesinde kurumun çadırlarının olmadığını açıkladı.

Kanalı aramama rağmen telefonuma cevap verilmemesi nedeniyle sahadaki gerçekliği anlatamadım.

Bir gazeteci olarak Kızılay Fabrikalarının kapatılmadığından emin olmama rağmen hem aradığım fabrikadan hem de kurumun kriz merkezinden aldığım bilgiler fabrikaların kapanmasının söz konusu olmadığını, aksine depremle birlikte ilk etapta kurumun ve AFAD’ın depolarında bulunan 45000 çadırın sahada kurulduğunu Türk Kızılay’ı ile birlikte ayrıca sahadaki sabah kahvaltısıyla öğle ve akşam yemeğinin de kesintisiz devam ettiğini öğrendim.

EMASYA 28 ŞUBAT DAYATMASI, SİVİL SEÇİLENİN ATANMIŞ ÜSTÜNDEKİ ETKİSİNİ BAYPAS EDEN DAYATMADIR!!!

Ahat Bey’in konuşmasındaki bir diğer konu bizimde üyesi olduğumuz Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu ile NATO ülkelerinin bizim dışımızdakilerinin tamamında orduları sivil seçilmiş otoritenin emrinde olmasına rağmen bizde ise 15 Temmuz Kalkışması’na kadar resmiyette başbakana bağlı bir kurum olan Genelkurmay Başkanlığı’nın fiiliyattaki tüm kurumların üstünde olmasıyla ülkemiz militarist görüntüden kurtulamıyordu.

Hükümet tarafından AB uyum yasaları çerçevesindeki bu militarist görüntünün peyderpey azaltılması çerçevesinde dönemin Aksaray Valisi Merhum Hüseyin Avni Coş’un iller idaresi kanununu kaynak göstererek katılmayı reddettiği toplantıyla kamuoyunda uzun zaman tartışılan 28 Şubat Cuntası’nın dayatması Emasya’nın 2010 yılında kaldırılması nedeniyle askerin depreme müdahale edemediğini belirtmesiydi.

Bir demokrat olması nedeniyle 15 Temmuz’un ardından üyesi bulunduğumuz kurumlardaki medeni ülkeler ile diğer medeni ülkelerdeki gibi askerimizin seçilmiş sivillerin yönetiminde ki sivil otoriteye bağlanmasıyla olumsuzluğun ortadan kaldırılmasını ve bunun ise sivil otoritenin istediği anda istediği askeri sevk etme yetkisiyle sağlanacağı gerçeğine rağmen Emasya’nın kaldırılmasını tenkit etmesi Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklaması ve yüzbinlerce askerin sahada bulunması aksini ortaya koydu.

Sayın Bakanın açıklamalarına karşılık daha birçok somut örnek verilmesi mümkündür.

Bu yazımda sadece Kızılay Fabrikaları ve çalışmaları, hem de askerin saha intikaliyle ilgili Kızılay Başkanı ile Milli Savunma Bakanın açıklamasını konu alan iki haberin linkini aşağıda paylaşıyorum.

Dezenformasyonun yanında sahada çalışan on binlerce ekibin motivasyonunu da bozacak bu tür açıklamalardan uzak durulması, depremde vefat eden vatandaşlarımıza Mevla’mızdan rahmet, yaralılara acil şifalar sahada çalışanlarla bunların yönetilmesini sağlayanlara ise kolaylıklar bahşetmesini niyaz ediyorum.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

 

https://www.mynet.com/kizilay-genel-baskani-kerem-kinik-1-2-milyon-insanin-cadir-beklentisi-var-milli-kapasite-sahaya-sevk-edildi-110107095490

 

https://www.trthaber.com/haber/gundem/bakan-akar-bolgede-gorevli-arkadaslarimizdan-4u-sehit-oldu-45i-hayatini-kaybetti-

745406.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.