DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 18°C
Açık
Niğde
18°C
Açık
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 28°C
Çar 26°C

SAMİMİYETLE 80 YILLIK ÖMÜRDE KAZANILACAK SEVABA BİR GECEDE KAVUŞMA ZAMANI!!!  

16.04.2023
152
A+
A-

 

Yarın(17.04.2023 Pazartesi akşamı) biz Müslümanlar için öylesine bulunmaz fırsatlarla dolu, beklide birçoğumuzun eline bir daha geçmeyecek olan içinde bu mübarek geceyi barındırmayan 80 yıllık zamandan daha hayırlı bir çok çok müstesna bir zaman dilimidir.!!!

YÜCELER, YÜCESİ MABUDUMUZ KUR’AN-I KERİMDE BU MÜBAREK GECENİN IYMETİNİ İKİ AYRI SÜREDE BELİRTİYOR!!!

Adına Yüce kitabımız Kur’an’ı kerimdeki müstakil bir sure ’de bulunan bu mübarek zamanla ilgili yüce kitabımız Kur’an-ı kerimin Kadir Suresinde ;

“Rahman, Rahim olan Allah’ın adıyla.

Şüphesiz biz, (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik(1). Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin?(2) Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır(3). Melekler ve ruh, Rabi’nin izni ile her iş için o gece inerler(4). O, tan yeri ağarana dek esenliktir.(5)

DUHAN SURESİ1.Ha, Mim. 2.Apaçık Kitaba andolsun; 3.Gerçekten Biz onu mübarek bir gecede indirdik, gerçekten Biz uyaranlarız. 4. Ki onda (o gecede) her hikmetli iş ayrılır.” diye Rabbimiz tarafından belirtiliyor.

PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ MUHAMMED(S.A.V)İN DİLİNDEN KADİR GECESİ VE BU GECENİN ÖNEMİ!!!

Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Faziletine inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek Kadir gecesini değerlendiren kişinin geçmiş günahları bağışlanır.”

Abdullah İbni Ömer radıyallahu anhümâ’dan rivayet edildiğine göre, bir grup sahâbî, rüyalarında Kadir gecesinin ramazan’ın son yedi gecesinde olduğunu görmüşler (ve bunu Hz. Peygamber’e bildirmişler)di. Bunun üzerine Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

– “Kadir gecesi ile ilgili rüyalarınızın, ramazanın son yedi gecesi üzerinde toplandığını görüyorum. O halde Kadir gecesini arayan onu Ramazanın son yedi gecesinde arasın!”

HZ AİŞE(R.A) VAİLDEMİZİN ANLATTIĞI KADİR GECESİYLE İLGİLİ HADİSİ ŞERFİLER

1- Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem Ramazan ayının son on gününde câmiye kapanır ibadete soyunur ve şöyle buyururdu:

“Kadir Gecesi’ni ramazanın son on günü içinde arayınız!” 2- Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyururdu:”Kadir gecesi’ni ramazanın son on günündeki tek gecelerde arayın!”

3-Ramazan ayının son on günü girdiğinde Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem geceleri ihyâ eder, ev halkını uyandırır, ciddiyetle ibadete soyunur ve eşleriyle ilişkiyi keserdi.

4- Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem, Ramazanda diğer aylardan daha fazla (kulluk yapmaya) çalışırdı.

Ramazanın son on gününde de Ramazanın öteki günlerinden daha fazla ibadet ederdi.

5– Ey Allah’ın Resulü! Kadir gecesinin hangi gece olduğunu bilecek olursam, o gece nasıl dua edeyim? diye sordum.

– “Allah’ım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin. Beni bağışla! diye dua et” buyurdu.

KADİR GECESİNİ NASIL İHYA ETMEK GEREKİR?

Kadir gecesini, Namaz kılarak, Kur’ân-ı Kerim okuyarak, tövbe, istiğfar ederek ve dua yaparak değerlendirmeli.

Üzerinde Namaz borcu olanların nafile Namazı kılmadan önce hiç değilse beş vakit kaza namazı kılmaları daha faziletlidir. Kazası yoksa nafile kılar.

Süfyan-ı Sevrî: “Kadir gecesi dua ve istiğfar etmek Namazdan sevimlidir. Kur’ân okuyup sonra dua etmek daha güzeldir.” (Tecrid-i Sarih Tercemesi, VI, 313) demiştir.

HZ.Aişe Validemiz Nebiler,Nebisi Muhammed’e:

“- Ey Allah’ın Rasûlü! Kadir gecesine rastlarsam nasıl dua edeyim?” diye sordum. Rasûlüllah (s.a.s):

“- Allahümme inneke afüvvün tühıbbü’l-afve fa’fu annî: Allah’ım sen çok affedicisin, affı seversin, beni affet.” diye dua et, buyurdu (Tecrîd-i Sarih Tercemesi, VI, 314).

Hepimizin hakkıyla bu güzel geceden faydalanıp Mevla’mızın Rızasına O Yüce rızasıyla Habibi Peygamber Efendimizin şefaatine kavuşmamız ve sağlıkla imanla daha nice ,nice Kadir gecelerine aile fertlerimizle birlikte kavuşmamız ve bu kıymet biçilmeyen geceden hakkıyla faydalanmamız dileğiyle.

Kadir geceniz mübarek olsun.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.