DOLAR 32,5304
EURO 34,8798
ALTIN 2.441,91
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 21°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
21°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 19°C
Çar 21°C
Per 18°C

AKSARAY’IN MİLLETVEKİLİ SAYISI 2 KOMŞU İL KADAR!

07.08.2023
155
A+
A-

Aksaray gerçekten de Türkiye’nin en şanslı illerinden biri.
Bu şansından ilki coğrafi konumundan gelen Dünya ve Türkiye’nin merkezinde olması.
Bu özelliğiyle kadim tarih boyunca ulaşımı sağlayan Antik İpek ve Kral Yolları gibi günümüzde de bu iki yolun işlevini yerine getiren karayollarının kavşağında olması.
KİNETİK ENERJİSİ SİNERJİYE DÖNÜŞTÜRÜLEN AKSARAY BÖLGENİNDE KALKINMADAKİ ŞANSIDIR!
Bu özelliğinden gelen popülasyona rağmen Aksaray’ın özünü koruması yani Milli Mücadeleden 1950 Genel Seçimleriyle de ortaya konan, günümüzde de değişmediği son Cumhurbaşkanlığı Seçimiyle 28. Dönem Milletvekilliği Seçiminde ortaya konan duruşu ile milli birlik ve dirliği korumadaki şansı kinetik enerjiyle sinerjiye dönüştürülürse her konuda füze hızıyla elde edilecek başarı ile kendimizle birlikte içinde bulunduğumuz bölgenin de şansı oluruz.
AKSARAYIN KİNETİK ENERJİSİNİ SİNERJİYE DÖNÜŞMESİNİ 2 KOMŞU İLİN SAYISI KADAR OLAN VEKİLLERİ RAHATLIKLA SAĞLAYABİLİR!!!
Aksaray’ın kendi seçmenleri tarafından seçilen vekil sayısı iki komşusunun vekil sayısından 1 fazlayken, bir komşunun ise iki misli yani 4 milletvekili var.
Bunlar Ak Partiden Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, Ramazan Kaşlı ve Turan Yaldır.
Aksaray’dan seçilmiş olmasalar da TBMM’de Aksaray’ın 2 milletvekili daha var.
İLİMİZDEN ADAY OLSALARDI HEMŞEHRİLERİMİZİN GÖĞÜSLERİNİ GEREREK SEÇECEKLERİ İKİ VEKİLİMİZ!!!
Ülkemizin başka illerinden TBMM’ye seçilmiş olsalar da ilimizden aday olmaları halinde ilimiz seçmenlerinin göğüslerini gere gere ve severek sandığa giderek seçecekleri iki vekil daha var.
AKSARAYIN TBMM’SİNDEKİ DİĞER İKİ VEKİLİ MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU VE SELAMİ ALTINOK BAKANLAR!!!
Aksaray’ın meclisteki vekillerinden ilimizin eniştesi Mevlüt Çavuşoğlu bakanlıktaki kıdemiyle İhsan Sabri Çağlayangil’i geçerek Tevfik Rüştü Aras’tan sonra en uzun süre Dışişleri Bakanlığı yapan.
Türkiye’nin Avrupa Birliği Bakanlığının yanında 2010-12 arasında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanlığını yapan 14 Mayıs Seçimlerinde Antalya’dan TBMM’ye seçilen eniştemizin bu milletimizin göğsünü kabartan, dostları sevindiren, düşmanları kahreden başarılarıyla ilimizden aday olsaydı hemşerilerimizin seve, seve oy verecekleri ve seçecekleri olduğundan ilimizin fahri değil doğrudan milletvekilidir.
2012 Ağustos’u ile 14 Şubat 2014 arasında sürdürdüğü Aksaray Valiliğinde hemşerilerimizin gönlünü kazanan dürüst, güvenilir ve vatanseverliği özelliği bilindiğinden FETÖ’nün İstanbul’dan başlatmak istediği devlete emperyal emelleri doğrultusundaki zararların bertaraf edilmesi için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne atanan.
Buradaki başarılı hizmetleri göz önüne alınarak 2015 yılı Haziran-Kasım geçici hükümetinde İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi kilit görevlerindeki başarılarıyla milletin gönlüne giren 14 Mayıs Genel Seçimlerinde Erzurum’dan yeniden milletvekili seçilen Vali Selami Altınok’ta ilimizden aday olması halinde hemşerilerimizin seve seve seçeceklerinden ilimizin 4 vekilinin ayında artı iki asil vekilimizden birisidir.
Aksaray’dan seçilen 4 Milletvekilimiz Aydoğdu, Altınsoy, Kaşlı ve Yaldır’ın ilimizin başarılarıyla göğsümüzü kabartan eniştesi Mevlüt Çavuşoğlu Bakan ve ilimizle ülkemizde başarılarıyla gönlümüze giren Vali Selami Altınok ile birlikte oluşturacakları kinetik enerjiyi sinerjiye dönüştürmeleri dileğiyle.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.