DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 24°C
Az Bulutlu
Niğde
24°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 22°C
Çar 21°C

ÇEYREK ASIR ÖNCE GIDA’DA KENDİNE YETEN AKSARAYIN TÜKETİCİLİĞİNİN SEBEBİ YANLIŞ ANLAŞILAN YATAY MİMARİ

19.02.2024
83
A+
A-

Aksaray’ın mutlu istikbali için Belediye başkanı Dr. Evren Dinçer’in 2. defa adaylığının ardından kamuoyuyla paylaştığı ” Aksaray İçin Bir Fikrim Var” çağrısı üzerine hemşerilerimizin ilimizin ve başkanın 2. Dönemde başarıları için taleplerine elçilik yaptım.
Gelen isteklerine elçilik yapma çerçevesinde 10 Şubat Cumartesi günkü yazıda da bu memleketin her zaman birinin bin olması için Hakkın rızası çerçevesinde canını dişine takan bir ferdi olarak gelen talepleri fikir dağarcığımın da mihengine vurarak gelen talepleri gereği için kamuoyuna arz ediyorum.
Bu çerçevede komşu şehirlerdeki yüksek kat uygulamasının da göz önüne alınmasını isteyen hemşerilerimizin ülkemiz genelinin deprem riskinin aksine zemini ülkemizin en sağlam illeri arasında olan bu nedenle diğer illere göre inşaatın depremden etkilenmesinde en güvenilir yeri olan Aksaray şehri ile bağlı ilçelerle beldelerindeki “Vur deyince öldür anlaşılan” yatay ve dikey mimarinin bu yanlış anlayış nedeniyle en verimli topraklar yatay mimariyle betonlaşırken yağan yağmur ve karın suyunun bile gideceği yer bırakılmayacak şekilde konutların bir birine yakın yapılıyor olması sayılamayacak kadar olumsuzluklara sebep oluyor.!!!
DİKEY YAPILAŞMA İLE BİNALARDA OTURANLARIN CAMİİ, OKUL, KREŞ ANAOKULU İLE BURALARDA YAŞAYANLARIN BİR ARAYA GELECEKLERİ YEŞİL ALANLARLA KÜÇÜK HOBİ BAHÇELERİ OLUŞTURULMALI!!!
Akılcı planlama ve yeni inşaat teknikleriyle Başkan Dr. Evren Dinçer’in 2. dönemde geçilmesi dileğinde bulunulan geçilecek dikey yapılaşma ile kazanılacak arsaların bir kısmına yapılacak binalarda oturacakların Okul, Camii, Kreş, Anaokulu başta olmak üzere diğer ihtiyaçları yapılmalı ve artan yerlere ise aralarına gereğinde Apartmanın ihtiyacını karşılayacak kadar Sebze ve meyve hatta hububat ekilmeli.
YAMALI ELBİSEYLE YAŞANIP YİYECEKSİZ YAŞANAMAYACAĞI GERÇEĞİYLE AÇILACAK GENİŞ CADDE, SOKAKLAR VE BULVARLARIN KENARLARINA SİMETRİK BİRBİRİNİN GÜNEŞ VE RÜZGÂRINI KESMEYEN YÜKSEK MİMARİ DÜŞÜNÜLMELİ
Betonun insanlar tarafından yenilemeyeceği gerçeğinin en iyi şekilde idrak edilmesi.!!!
Bunun için yaşayanların ve gelecek nesillerin hayatlarını idame ettirebilmesi için gerekirse yamalı elbise giyebileceği, fakat gereken gıda ile temiz su ve havanın olmaması halinde yaşanamayacağı, ayrıca dikey yapılaşmayla Hollanda örneğinde olduğu gibi oluşturulacak boşluklarda daire sakinlerinin bir araya gelebileceği her daire için belirli orandaki hobi bahçeleriyle açık ve kapalı alanlarda bir araya gelinmesiyle oluşturularak beşeri ilişkilerinin arttırılması da sağlanabilir.
Verilen somut bilgilerin belediye kaynaklarının verimli kullanılmasına, tabiatın korunmasına, yollardaki araçların sebep olduğu olumsuzlukların ortadan kalkmasıyla trafik sıkışıklığının normalleşmesin yapacağı katkı ile diğer artıları göz önüne alınmasıyla sağlanacak gıda güvenliği konusunda hemşerilerimizden gelen bilgi ve dilekleri dağarcığımdan geçirip mihenge vurduktan sonra gündemi değiştirecek çok önemli bir gelişme olmaz ise Hakkın izniyle Pazartesi günü devam edeceğim .
Şehrimizin istikbali için takip edilmesi ve ettirilmesi dileğiyle. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
Devamı 26 Şubat Pazartesi’ye

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.