DOLAR 32,3234
EURO 35,0716
ALTIN 2.282,24
BIST 9.009,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 18°C
Yağmurlu
Niğde
18°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 23°C

Amazon’un Kurucusu Jeff Bezos, CEO’luğu bırakıyor

Amazon’un Kurucusu Jeff Bezos, CEO’luğu bırakıyor
09.02.2021
383
A+
A-

ABD’li e-ticaret devi Amazon’un kurucusu ve şirketin üst yöneticisi (CEO) Jeff Bezos, 26 yıl önce garajında kurduğu şirketin CEO’luk görevini bırakıyor.

Şirketin yönetim kurulu başkanı olarak kalmaya devam edeceği açıklanan Bezos, üst yöneticilik görevini devrederek diğer girişimlerine odaklanmak için “zaman ve enerji” bulabileceğini kaydetti.

Bezos, Amazon’da CEO koltuğunu şirketin bulut bilişim alanını yöneten Andy Jassy’ye devredecek. Şirketin açıklamasına göre görev değişimi, 2021’in ikinci yarısında yürürlüğe girecek.

Amazon çalışanlarına yönelik mektubunda Bezos, “Amazon’un CEO’su olmak büyük bir sorumluluk ve oldukça tüketici bir görev. Böyle bir sorumluluğa sahipseniz başka bir şeye dikkat ayırmanız oldukça zor” dedi.

CEO koltuğunu devretmenin “emekli olmak anlamına gelmediğini” söyleyen Bezos, kurucusu olduğu havacılık ve uzay araştırma şirketi Blue Origin ve sahibi olduğu Washington Post gazetesi gibi alanlara odaklanacağını duyurdu.

BBC Kuzey Amerika Teknoloji Muhabiri James Clayton, bu kararın “gerçek bir sürpriz” olmasına karşın anlaşılır nedenleri olduğunu hatırlatıyor:

“Jeff Bezos’un kendisinin bile 200 milyar dolar değerinde olduğunu unutmayın. Bu kadar zenginseniz neler yapabileceğinizi hayal edin. Bezos Amazon dışında da büyük uğraşlara sahip.

“Blue Origin ile uzaya yol inşa etmenin peşinde. İklim kriziyle mücadele için Earth Fund’a 10 milyar dolar yatırım yaptı. Hem de Washington Post’un sahibi. Amazon’daki nüfuzu da büyük ölçüde devam edecek.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.